• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávový korpus (bábovka) z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kávový korpus (bábovka) z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Průměr remosky cca 30 cm
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g rozpuštěné máslo - vlažné
    • 150
      ml černá káva i s lógrem
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý

Postup přípravy receptu

1
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do pěny, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a předem uvařenou černou kávu i s lógrem. Promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec do těsta zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené remosky, remosku uzavřeme a zapneme. Pečeme cca 30 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto na špejli nelepí. Po vychladnutí je korpus připravený na prokrojení a namazání krémem. Prokrojit korpus lze jednou i dvakrát. Já prokrajoval dvakrát (na tři díly) a mazal krémem dle receptu "Kávový zákusek - řezy" z jedné a půl dávky. Pokud má vaše remoska středový díl na pečení bábovek, můžete toto těsto použít i na výrobu kávové bábovky, kterou po upečení a vychladnutí můžeme přelít čokoládovou nebo kávovou polevou, posypat sekanými ořechy, pocukrovat... Pokud máme rádi ořechy, můžeme do těsta přidat větší hrst nasekaných ořechů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaový korpus / bábovka z remosky

Kakaový korpus / bábovka z remosky

Kávový korpus

Kávový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozpuštěné máslo Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Tetino maso

Tetino maso

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

118
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Klasické lečo
Klasické lečo
9
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
8
Brokolicové tagliatelle
Brokolicové tagliatelle

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Další doporučené recepty:

Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort (řez) s pudinkem
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový dort s kávovou šlehačkou
Kávový korpus
Kávový korpus
Kávový zákusek - řezy
Kávový zákusek - řezy
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový džem
Kdoulový džem
  • Recepty.cz
  • Kávový korpus (bábovka) z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact