• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-ořechový mls

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-ořechový mls
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g cukr
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 200
      g strouhané ořechy nahrubo
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 1
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžička instantní káva
    • 1
      máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      balení šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

1
Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem plech a upečeme.
2
Podle trouby tak 20 minut na 150 °C. Necháme vychladnout.
3
Ve vodě uvaříme pudinky bez cukru a do horkého krému zamícháme rozpustnou kávu, po vychladnutí vyšleháme s máslem a žloutky a cukrem, popřípadě můžeme přidat rum. Krém naneseme na upečený základ a potřeme ušlehanými šlehačkami v prášku, můžeme posypat strouhanou čokoládou.
4
Je to prostě paráda! Nic tak lahodného jsem dlouho nejedla! Kombinace ořechů, kávy a šlehačky je úžasná! Doporučuji zkusit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KV
    KV | 25. 10. 2014 08:26

    Vynikající moučník, chutnalo všem a byl velký zájem o recept!

  • bramborka | 2. 3. 2008 18:55

    Také nám chutnalo,dělala jsem již potřetí s normální šlehačkou.Takže za 1*.

  • Zita Matejkova | 23. 1. 2008 21:44

    Evo,nejsou.Koukněte na šlehačkové řezy od Ivy Ticháčkové,tento recept mám už dlouho a upečeno je podle něj.

  • Eva Červenková | 23. 1. 2008 20:46

    je to recept k fotografii v galerii kávovo-šlehačkové řezy?

  • Marketa | 31. 12. 2007 21:31

    Dvakrat jsem zkousela podle puvodniho receptu, akorat slehacku delam cerstvou, dnes na silvestra jsem se rozhodla trosku zaexperimentovat a udelala jsem krem z kokosoveho pudinku a mleka misto vody, kavu jsem nedala instantni, ale do horkeho pudinku jsem primichala "panaka" silneho espressa a je to baaaajo!!!!!!!!! Doporucuji vyzkouset.

  • Laskonka B | 27. 12. 2007 16:46

    mnam! Je to naozaj dobrota. Doporucujem!

  • Alena Konopcikova | 21. 11. 2007 01:59

    Naprosto vynikajici, jen jsem dala misto kavy rovnou kavovy liker, budu pect casteji, mam jistotu, ze se vzdy povede. Zakladni piskot je take moc dobry, daleko lepsi nez testo na " Parizske kostky"

  • Zdeňka | 13. 11. 2007 20:03

    Tento víkend jsem pekla už podruhé,moučník je opravdu výborný.Pudink jsem vařila z vody a krém je lehoučký a moc dobrý. Šlehačky jsem použila čerstvé.Dík za recept,dávám za 1.

  • Renáta Janotová | 12. 11. 2007 20:46

    Ta voda tam je opravdu úmyslně :) a to z důvodu "štíhlé linie" :) ale jinak klidně dělejte puding z mléka. Z vody taky dělávám často krémy z toho důvodu, že déle vydrží čerstvé, ale v tomto případě to myslím není podstané, stejně to nevydrží...všechno se hned sní :) tak klidně používejte mléko!

  • Jana z VM | 5. 11. 2007 10:08

    Konečně vyzkoušeno a musím uznat, že je to pochoutka! Hlavně druhý den, až se korpus trochu uleží a vsákne tu dobrotu zhora. Příště ale udělám puding z mléka. Ta voda je tam úmyslně, nebo proč není puding z mléka ? ¨Bude to určitě ještě lepší, ne?? Nahoru jsem nedávala čokoládu, ale jenom kakao, zdálo se mi to dost sladké. Možná i do těsta dám příště o trochu méně cukru. Jinak moc, moc chválím, je to opravdu MLS!!

  • olča | 6. 8. 2007 07:21

    Výborné-lehoučké,nadýchané,prostě super!

  • Marketa | 2. 8. 2007 01:45

    Tak mlsnost zvitezila a upekla jsem jeste vecer. Neprehanela jste, je to basen, akorat jsem pri te nedockavosti a netrpelivym miminem za zady zapomnela dat rum a nemela jsem cokoladu, tak jsem posypala grankem. Ten rum me mrzi, ale urcite budu delat casteji, takze priste uz snad nezapomenu. 1 s hvezdickou a vrele doporucuji!!!

  • Marketa | 1. 8. 2007 19:10

    Dekuji, ja to urcite vyzkousim jeste tenhle tyden, to abych pozvala nejakou navstevu, jinak to spucnu sama, manzel na sladke moc neni, tak to vzdycky dojizdim sama :)

  • Anonym | 1. 8. 2007 10:05

    Naše dětinemají rády kávové věci na rozdílod nás, co kdybych tam dala 3 lžičky kakaa místo kávy?

  • Anonym | 31. 7. 2007 18:17

    Klidně použijte normální šlehačku!Ta ze sáčku se tam dává jenom proto,aby to déle vydrželo v ledničce.Ale myslím si, že pokud do normální šlehačky dáte ztužovač,tak to bude v poho!Je to fakt úžasné!Renáta

  • Marketa | 30. 7. 2007 19:23

    Zni to super, ale tady se neda sehnat slehacka v prasku, muzu pouzit normalni?

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:36

    To musí být fakt paráda ! Ráda bych kousek ochutnala... tak to budu muset vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hnědý rum Instantní káva Máslo Pečící papír Prášek do pečiva Šlehačka Strouhané ořechy Strouhanka Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

155
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
144
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
125
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
101
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA
88
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact