• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-ořechový mls

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-ořechový mls
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g cukr
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 200
      g strouhané ořechy nahrubo
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 1
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžička instantní káva
    • 1
      máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      balení šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

1
Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem plech a upečeme.
2
Podle trouby tak 20 minut na 150 °C. Necháme vychladnout.
3
Ve vodě uvaříme pudinky bez cukru a do horkého krému zamícháme rozpustnou kávu, po vychladnutí vyšleháme s máslem a žloutky a cukrem, popřípadě můžeme přidat rum. Krém naneseme na upečený základ a potřeme ušlehanými šlehačkami v prášku, můžeme posypat strouhanou čokoládou.
4
Je to prostě paráda! Nic tak lahodného jsem dlouho nejedla! Kombinace ořechů, kávy a šlehačky je úžasná! Doporučuji zkusit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KV
    KV | 25. 10. 2014 08:26

    Vynikající moučník, chutnalo všem a byl velký zájem o recept!

  • bramborka | 2. 3. 2008 18:55

    Také nám chutnalo,dělala jsem již potřetí s normální šlehačkou.Takže za 1*.

  • Zita Matejkova | 23. 1. 2008 21:44

    Evo,nejsou.Koukněte na šlehačkové řezy od Ivy Ticháčkové,tento recept mám už dlouho a upečeno je podle něj.

  • Eva Červenková | 23. 1. 2008 20:46

    je to recept k fotografii v galerii kávovo-šlehačkové řezy?

  • Marketa | 31. 12. 2007 21:31

    Dvakrat jsem zkousela podle puvodniho receptu, akorat slehacku delam cerstvou, dnes na silvestra jsem se rozhodla trosku zaexperimentovat a udelala jsem krem z kokosoveho pudinku a mleka misto vody, kavu jsem nedala instantni, ale do horkeho pudinku jsem primichala "panaka" silneho espressa a je to baaaajo!!!!!!!!! Doporucuji vyzkouset.

  • Laskonka B | 27. 12. 2007 16:46

    mnam! Je to naozaj dobrota. Doporucujem!

  • Alena Konopcikova | 21. 11. 2007 01:59

    Naprosto vynikajici, jen jsem dala misto kavy rovnou kavovy liker, budu pect casteji, mam jistotu, ze se vzdy povede. Zakladni piskot je take moc dobry, daleko lepsi nez testo na " Parizske kostky"

  • Zdeňka | 13. 11. 2007 20:03

    Tento víkend jsem pekla už podruhé,moučník je opravdu výborný.Pudink jsem vařila z vody a krém je lehoučký a moc dobrý. Šlehačky jsem použila čerstvé.Dík za recept,dávám za 1.

  • Renáta Janotová | 12. 11. 2007 20:46

    Ta voda tam je opravdu úmyslně :) a to z důvodu "štíhlé linie" :) ale jinak klidně dělejte puding z mléka. Z vody taky dělávám často krémy z toho důvodu, že déle vydrží čerstvé, ale v tomto případě to myslím není podstané, stejně to nevydrží...všechno se hned sní :) tak klidně používejte mléko!

  • Jana z VM | 5. 11. 2007 10:08

    Konečně vyzkoušeno a musím uznat, že je to pochoutka! Hlavně druhý den, až se korpus trochu uleží a vsákne tu dobrotu zhora. Příště ale udělám puding z mléka. Ta voda je tam úmyslně, nebo proč není puding z mléka ? ¨Bude to určitě ještě lepší, ne?? Nahoru jsem nedávala čokoládu, ale jenom kakao, zdálo se mi to dost sladké. Možná i do těsta dám příště o trochu méně cukru. Jinak moc, moc chválím, je to opravdu MLS!!

  • olča | 6. 8. 2007 07:21

    Výborné-lehoučké,nadýchané,prostě super!

  • Marketa | 2. 8. 2007 01:45

    Tak mlsnost zvitezila a upekla jsem jeste vecer. Neprehanela jste, je to basen, akorat jsem pri te nedockavosti a netrpelivym miminem za zady zapomnela dat rum a nemela jsem cokoladu, tak jsem posypala grankem. Ten rum me mrzi, ale urcite budu delat casteji, takze priste uz snad nezapomenu. 1 s hvezdickou a vrele doporucuji!!!

  • Marketa | 1. 8. 2007 19:10

    Dekuji, ja to urcite vyzkousim jeste tenhle tyden, to abych pozvala nejakou navstevu, jinak to spucnu sama, manzel na sladke moc neni, tak to vzdycky dojizdim sama :)

  • Anonym | 1. 8. 2007 10:05

    Naše dětinemají rády kávové věci na rozdílod nás, co kdybych tam dala 3 lžičky kakaa místo kávy?

  • Anonym | 31. 7. 2007 18:17

    Klidně použijte normální šlehačku!Ta ze sáčku se tam dává jenom proto,aby to déle vydrželo v ledničce.Ale myslím si, že pokud do normální šlehačky dáte ztužovač,tak to bude v poho!Je to fakt úžasné!Renáta

  • Marketa | 30. 7. 2007 19:23

    Zni to super, ale tady se neda sehnat slehacka v prasku, muzu pouzit normalni?

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:36

    To musí být fakt paráda ! Ráda bych kousek ochutnala... tak to budu muset vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hnědý rum Instantní káva Máslo Pečící papír Prášek do pečiva Šlehačka Strouhané ořechy Strouhanka Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Kaštany

Kaštany

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

236
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
31
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
27
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…
26
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact