• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové housky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mouka kastanova
    • 50
      g kaštany jiz oloupanych, varenych ci pecenych, jedlych kastanu
    • 50
      g cukr
    • 240
      ml mléko cca
    • 50
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vlažné mléko, těsto by mělo být hladké a elastické. Nakonec zapracujeme kaštany, které jsme nakrájeli na kousky. Hotové těsto přikryjeme a dáme kynout na teplé místo (1.30 - 2 hodiny).
2
Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kuliček, rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a opět necháme kynout dokud housky nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu 15-20 minut (podle trouby). Nejlepší jsou vlažné, podávané s máslem. Jsou výborné s pršutem.
3
----
4
Inspiraci jsem našla v italském časopise. V původním receptu byla vejce a hladká mouka, doba kynutí byla uvedena příliš krátká, po odzkoušení jsem dělala znovu bez vajec s větším množstvím mléka a másla, zaměnila jsem mouku, nechala jsem déle kynout. Výsledek chutnal celé rodince.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 9. 4. 2014 11:43

    Velice zajímavé a výborné jenom k nakousnutí. :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3

  • Idi
    Idi | 2. 11. 2011 16:56

    Velmi zajímavý recept. Na fotkách jsou housky opravdu k nakousnutí, takže se poptám po kaštanové mouce a pak hned vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 1. 11. 2011 18:37

    ...ty se z fotky jenom smějí :-P , hned bych se do nich pustil... , zatím ukládám na volnější období ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Chléb & placky
Pokrmy Chuťovky Ostatní Pečivo Slané Pečiva Září Říjen Listopad Snídaně Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaštany Máslo Mléko Mouka Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové kuličky
Kaštanové kuličky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
Kaštanový krém
Kaštanový krém
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact