• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 15
      g sůl
    • 30
      g cukr
    • 250
      g margarín
    • 30
      g sušené mléko
    • 4,20
      dl voda
    • 30
      g olej na potírání

Postup přípravy receptu

1
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou.
2
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2 hod.
3
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.
4
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
5
Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malích bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík I.

Karlovarský knedlík I.

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudolf | 16. 8. 2014 13:19

    Rohlíky dobrý, ale originál se zadělávaly s vřídelní vodou, takže chuť je jiná :)

  • linda | 13. 11. 2013 19:06

    křeCHký???? Tak to je bomba :-D :-P

  • uursik | 17. 1. 2007 17:32

    tak jsem s vaším svolenímdala recept i na pečení na dámě, a opravdu se tam strhla pekařská karlovarská mánie, a rohlíčky se holkám fakt vedou. jedny krásnější než druhé, dík za recept.

  • uursik | 14. 1. 2007 17:47

    tak jsem je zkusila, chuťově výborné, akorát jsem je měla nechat chvilku dýl, byly světlé, potírala jsem sádlem. Největší fór je s vytvořením té páry, den předem jsem si udělala ledové kostky, ty jsem dala do pekáčku a pak do rozehřáté trouby - jenže hned jsem dala plechy - měla jsem počkat ještě tak pět minut. A pak si spokojeně peču - a pak mi došlo, že mám zaplý horký vzduch, který mi tu páru statečně odvětrával. :))) příště musím na klasiku.

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 14:08

    Paní Hedviko, tento recept je asi pro pečení v pekárnách, no a doma to udělám jako normální kynuté těsto, nechám vykynout kvásek, pak přidám ostatní suroviny a propracuji, popráším moukou, zakryju utěrkou a dám někam k teplu kynout.Já dávám nahoru na misku se zakrytým těstem ještě polštář a postavím k radiátou, v létě stačí jen ten polštář. Normální těsto mám vykynuté za půl hodiny. Toto bych asi 2x přemísila a nechala kynout asi hodinu.Myslím, že by mu to mohlo stačit.

  • Šárka | 9. 1. 2007 10:41

    Prosím o upřesnění, jak docílím dostatečné množství páry?Peču rohlíky v trobě?Dostatečné množství páry je asi kolik, jaké množství?

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 07:39

    Á, pane Františku náš tolik komentovaný karlovarský rohlík. Už jste mě přesvědčil, už tisknu recept. Ke konci ledna máme naplánovanou rodinnou slezinu, chci udělat různé pohoštění na slano (obložené mísy, aspiky apod.) tak zkusím k tomu ty rohlíčky upéci. Pak Vám dám vědět jestli se povedli a jestli ta chuť z dětství zůstala.

  • Hedvika | 9. 1. 2007 00:05

    Báječné.Již se těším, jak budu těstu a omládku měřit teplotu,tuhost vyrobím podle sortimentu ,doufám,že bude zrát aspoň 2 hoďky.A nakonec vyrobím dostatečné množství páry na pečení.Uf.Snad ty rohlíky budou mít dlouhou životnost!:-))))) Hezký recept pane Františku,odkud jste to opsal,pokud se mohu zeptat?

  • uursik | 8. 1. 2007 19:39

    také děkuji moc za recept a popis práce.

  • František Brusák | 8. 1. 2007 18:51

    Tento recept jsem nedělal dal jsem ho sem na přání návštěvnice,

  • englicka marketa | 8. 1. 2007 18:14

    těsto na karlovarský rohlík jsem hledala dlouho, tímto děkuji autorovi za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Olej Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

69
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
56
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
42
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
26
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
25
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact