• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 50
      g droždí
    • 15
      g sůl
    • 30
      g cukr
    • 250
      g margarín
    • 30
      g sušené mléko
    • 4,20
      dl voda
    • 30
      g olej na potírání

Postup přípravy receptu

1
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou.
2
Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, tepl. omládku 30 °C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Teplota těsta 29-30 °C. Doba zrání 1-2 hod.
3
Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí podélně nařízneme. Pečeme v dostatečném množství páry.
4
Pečivo s vysokým obsahem tuku, typický křehký rohlík s dlouhou životností.
5
Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malích bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík I.

Karlovarský knedlík I.

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudolf | 16. 8. 2014 13:19

    Rohlíky dobrý, ale originál se zadělávaly s vřídelní vodou, takže chuť je jiná :)

  • linda | 13. 11. 2013 19:06

    křeCHký???? Tak to je bomba :-D :-P

  • uursik | 17. 1. 2007 17:32

    tak jsem s vaším svolenímdala recept i na pečení na dámě, a opravdu se tam strhla pekařská karlovarská mánie, a rohlíčky se holkám fakt vedou. jedny krásnější než druhé, dík za recept.

  • uursik | 14. 1. 2007 17:47

    tak jsem je zkusila, chuťově výborné, akorát jsem je měla nechat chvilku dýl, byly světlé, potírala jsem sádlem. Největší fór je s vytvořením té páry, den předem jsem si udělala ledové kostky, ty jsem dala do pekáčku a pak do rozehřáté trouby - jenže hned jsem dala plechy - měla jsem počkat ještě tak pět minut. A pak si spokojeně peču - a pak mi došlo, že mám zaplý horký vzduch, který mi tu páru statečně odvětrával. :))) příště musím na klasiku.

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 14:08

    Paní Hedviko, tento recept je asi pro pečení v pekárnách, no a doma to udělám jako normální kynuté těsto, nechám vykynout kvásek, pak přidám ostatní suroviny a propracuji, popráším moukou, zakryju utěrkou a dám někam k teplu kynout.Já dávám nahoru na misku se zakrytým těstem ještě polštář a postavím k radiátou, v létě stačí jen ten polštář. Normální těsto mám vykynuté za půl hodiny. Toto bych asi 2x přemísila a nechala kynout asi hodinu.Myslím, že by mu to mohlo stačit.

  • Šárka | 9. 1. 2007 10:41

    Prosím o upřesnění, jak docílím dostatečné množství páry?Peču rohlíky v trobě?Dostatečné množství páry je asi kolik, jaké množství?

  • Miroslava Severová | 9. 1. 2007 07:39

    Á, pane Františku náš tolik komentovaný karlovarský rohlík. Už jste mě přesvědčil, už tisknu recept. Ke konci ledna máme naplánovanou rodinnou slezinu, chci udělat různé pohoštění na slano (obložené mísy, aspiky apod.) tak zkusím k tomu ty rohlíčky upéci. Pak Vám dám vědět jestli se povedli a jestli ta chuť z dětství zůstala.

  • Hedvika | 9. 1. 2007 00:05

    Báječné.Již se těším, jak budu těstu a omládku měřit teplotu,tuhost vyrobím podle sortimentu ,doufám,že bude zrát aspoň 2 hoďky.A nakonec vyrobím dostatečné množství páry na pečení.Uf.Snad ty rohlíky budou mít dlouhou životnost!:-))))) Hezký recept pane Františku,odkud jste to opsal,pokud se mohu zeptat?

  • uursik | 8. 1. 2007 19:39

    také děkuji moc za recept a popis práce.

  • František Brusák | 8. 1. 2007 18:51

    Tento recept jsem nedělal dal jsem ho sem na přání návštěvnice,

  • englicka marketa | 8. 1. 2007 18:14

    těsto na karlovarský rohlík jsem hledala dlouho, tímto děkuji autorovi za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Olej Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s…
17
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Karlovarský rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact