• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karlovarský knedlík I.
Napište svůj komentář k receptu

Karlovarský knedlík I.

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
Karlovarský knedlík I.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ke svíčkové, kuřeti na paprice, k houbové omáčce, všude tam najde tenhle klenot české kuchyně své uplatnění. Karlovarský knedlík je trochu pracnější na přípravu, ale jeho chuť jen tak něco nenahradí. Mezi knedlíky zkrátka vyniká. Zkuste jej podle našeho receptu!

Suroviny

4 porce
    • 250
      g houska z předešlého dne
    • 250
      ml mléko
    • 40
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      lžíce petrželová nať nasekaná
    • 1
      špetka muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte, opepřete a posypejte nadrobno nasekanou petrželkou. Pak k nim nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a zalijte žloutkovou směsí a máslem. Promíchejte a nechte stát. Mezitím ušlehejte sníh z bílků. K houskám přisypte mouku a zapracujte ji do těsta.

RADA: Vejce za pár minut k použití

2
Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto vytvarujte do knedlíku, položte je na potravinářskou folii a pevně zabalte tak, aby folie na obou koncích přečnívala a mohli jste ji zavázat jako velký bonbon. Poté knedlík ještě zabalte do alobalu.

RADA: Aby se knedlíky nelepily na dno hrnce

3
Zabalený knedlík vložte do vroucí vody a vařte asi 25 minut. V půlce vaření jej ale obraťte, aby se dobře provařil z obou stran. Poté knedlík z vody vyjměte, odstraňte folii a knedlík nakrájejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Tyrolské knedlíky

Tyrolské knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska z předešlého dne Hrubá mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

61
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
53
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
34
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Karibský králík na kakaové hořčici
Karibský králík na kakaové hořčici
Karkulčiny brambory
Karkulčiny brambory
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karotková polévka s limetkou a koriandrem
Karotková polévka s limetkou a…
Karotková pomazánka
Karotková pomazánka
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
  • Recepty.cz
  • Karlovarský knedlík I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact