• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karásci
Napište svůj komentář k receptu

Karásci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karásci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžička sůl
    • 60
      g droždí
    • 16
      lžíce sádlo 13-16 rozpuštěné
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě nebo hovězí
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • strouhanka k zahuštění
    • 1
      ks vejce celé - na potření

Postup přípravy receptu

1
Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto, které nechám asi 1/2 hodiny odpočinout.
2
Na tuku z konzervy orestuji dozlatova cibulku na drobno nakrájenou, přidám maso z konzervy a rozdusím na "kaši". Okořením solí a pepřem a podle potřeby trochu zahustím strouhankou.
3
Těsto ještě jednou propracuji na vále a rozdělím na 4 díly. Z každého dílu vyválím asi 1 cm vysokou pokud možno kulatou placku, kterou rádýlkem rozkrájím na 8 trojuhelníků. Na širší díl trojuhelníku dám asi jednu plnou lžíci vychladlé náplně. Kraje užší části přeložím přes náplň směrem ke středu a pak smotám celé jako rohlíček. Na plech kladu s ohledem na vykynutí těsta, plech není třeba vymazávat,těsto se nelepí, je tučné dost. Nakonec potřu karásky rozšlehaným vejcem a dám péct do vyhřáté trouby cca na 180 °C upéct dozlatova.
4
Jsou výborné jak teplé, tak studené.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 4. 11. 2012 10:31

    Karásci jsou skutečně výborní! Ingredience na těsto jsem si poupravila na kostku droždí (42g), ale konzervu použila celou a chvílema jsem musela s náplní šetřit. Příště tedy budu dělat z dvojité dávky dle receptu, jen konzervu vezmu tři! Je to skvělé "zakusování" bramboračky nebo i jen tak samotné na chuť! Díky za recept, který velice ráda doporučím a u kterého se moc divím, že píšu první komentář!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Sádlo Strouhanka Sůl Vejce Vepřové maso ve vlastní šťávě Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

24
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
24
Domácí kečup
Domácí kečup
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Karásci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact