• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový sirup, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový sirup, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový sirup, základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g cukr krystal, krupice
    • 40
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Na silné dno menší nádoby nalít 1 kávovou lžičku vody pro kontakt cukru se dnem. Nasypat cukr, vrstva do 5 mm kvůli kontrole roztavení. Sledovat ohřev do roztavení bez kouření karamelu. Vařit bez míchání, pouze naklápěním nádoby, sirup tak nebude nalepený na míchátku. Mírný ohřev pro dostatečnou tekutost. Lze přidat další cukr. Nutné naředění vodou (nejlépe vařící) 2/3 množství vody. Přilít pouze po obvodu nádoby, hrozí vystříknutí při kontaktu, důkladné rozmíchat. Odmočit nádobu za tepla 1/3 množství vody, rozpustit zbytky karamelu. Přilít do skladovací nádoby, promíchat.
2
Bez přidané vody karamel po vychladnutí ztvrdne, nejde rozmíchat. Jenom rozpustit ve vodní lázni pro naředění nebo odmočení nádoby.
3
Poznámka autora receptu: názvy Golden syrup, hustý karamel, čistý karamel, falešný med. Mléčný karamel je naředěný mlékem, smetanou a máslem. Cukr moučka je se škrobem, není vhodný. Karamel lze rozpustit ve studené vodě za dlouhé hodiny.
4
Poznámka 2: Odlišný postup: celkové množství vody 45-50 ml. Rozmíchat 2/3 cukru v 35 ml vody, ohřát a roztavit. Postup umožňuje lepší kontrolu barvy karamelu. Přidat zbylý cukr. Vhodný poměr rozmíchání cukru je 2 g na 1 ml vody. Po nalití karamelu do skladovací nádoby použít ponechaný díl vody stranou pro odmočení varné nádoby za tepla. Následně ji přimíchat k celku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Pečený losos

Pečený losos

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

83
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
82
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
71
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
68
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
57
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karbanátek z quinoy
Karbanátek z quinoy
Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Karbanátky / sekaná se zázvorem a…
  • Recepty.cz
  • Karamelový sirup, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact