• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový sirup, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový sirup, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový sirup, základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g cukr krystal, krupice
    • 40
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Na silné dno menší nádoby nalít 1 kávovou lžičku vody pro kontakt cukru se dnem. Nasypat cukr, vrstva do 5 mm kvůli kontrole roztavení. Sledovat ohřev do roztavení bez kouření karamelu. Vařit bez míchání, pouze naklápěním nádoby, sirup tak nebude nalepený na míchátku. Mírný ohřev pro dostatečnou tekutost. Lze přidat další cukr. Nutné naředění vodou (nejlépe vařící) 2/3 množství vody. Přilít pouze po obvodu nádoby, hrozí vystříknutí při kontaktu, důkladné rozmíchat. Odmočit nádobu za tepla 1/3 množství vody, rozpustit zbytky karamelu. Přilít do skladovací nádoby, promíchat.
2
Bez přidané vody karamel po vychladnutí ztvrdne, nejde rozmíchat. Jenom rozpustit ve vodní lázni pro naředění nebo odmočení nádoby.
3
Poznámka autora receptu: názvy Golden syrup, hustý karamel, čistý karamel, falešný med. Mléčný karamel je naředěný mlékem, smetanou a máslem. Cukr moučka je se škrobem, není vhodný. Karamel lze rozpustit ve studené vodě za dlouhé hodiny.
4
Poznámka 2: Odlišný postup: celkové množství vody 45-50 ml. Rozmíchat 2/3 cukru v 35 ml vody, ohřát a roztavit. Postup umožňuje lepší kontrolu barvy karamelu. Přidat zbylý cukr. Vhodný poměr rozmíchání cukru je 2 g na 1 ml vody. Po nalití karamelu do skladovací nádoby použít ponechaný díl vody stranou pro odmočení varné nádoby za tepla. Následně ji přimíchat k celku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
45
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
37
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
32
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
28
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karbanátek z quinoy
Karbanátek z quinoy
Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
Karbanátky / sekaná (nejen) s játry
Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Karbanátky / sekaná se zázvorem a…
  • Recepty.cz
  • Karamelový sirup, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact