• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový krém

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na karamel:
    • 200
      g cukr krystal nebo krupicový
  • Na krém:
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání (nejlépe se 40 % tuku)
    • 500
      ml mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

1
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr bez míchání rozpustit. Přibližně za 5 minut vznikne cukrový sirup. Případné zbytky cukru dobře rozmíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, až bude karamel tmavý.
2
2. Pánev opatrně sejměte z ohně a horký karamel rozlijte do zapékacích mističek položených na plechu s vyšším okrajem naplněným studenou vodou asi do poloviny výšky mističek. Díky tomu karamel rychleji ztuhne.
3
3. Troubu předehřejte na 170 °C. Vanilkový lusk rozřízněte, zrníčka pečlivě vyškrábněte a smíchejte s cukrem. Vejce vyšlehejte v misce s cukrem a vanilkou do světlé pěny. Mléko a smetanu se zbytkem vanilkového lusku zahřejte v hrnci téměř k bodu varu, přeceďte do misky s vaječnou pěnou a rozmíchejte na hladký krém. Případné žmolky přeceďte. Krém rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek na plechu, z něhož jste předtím slili studenou vodu.
4
4. Mističky opět do poloviny zalijte vodou, tentokrát horkou (je lepší udělat to, až když je plech v troubě). Flan pečte asi 20 minut, až je jeho povrch na dotek pružný. Po vychladnutí nechte nejlépe přes noc v ledničce. Před podáváním objeďte okraje dezertu ve formičce nožem namočeným v horké vodě a zapečený krém vyklopte na talířek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový  krém

Karamelový krém

Kokosovo-karamelový zákusek

Kokosovo-karamelový zákusek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aladam | 4. 11. 2013 16:31

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • Lenka | 7. 9. 2013 12:02

    Tedy bez urážky.. asi to podobné bude.. už v principu a základu receptu...podobné asi jako se "podobá" Vaše fotka fotce tohoto receptu.. asi je to podobnější tomuto, než třeba svíčkové... to je jasné.

  • Lenka | 7. 9. 2013 11:50

    Doporučuji, nikdy jsem tento typ dezertu nezkoušela, podle receptu se bezvadně povedl napoprvé. Kdo by chtěl šetřit na surovinách, raděj ať zvolí jiný zákusek a toto nechá na jindy.. já jsem byla akorát nucena použít místo mističek jednu větší zapékací..a problém to nebyl.

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 15:32

    Já bych řekl, že bude velký rozdíl v chuti - smetana versus obyčejné mléko a také vanilkový lusk - ten udělá opravdu hodně. Ingredience nejsou stejné...

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 7. 2012 13:56

    No v podstatě mi to připadá stejné, jako můj recept na Krem karamel (http://www.recepty.cz/recept/krem-karamel-z-bulharske-kuchyne-17782)... Jen že já to dělám v jednom kastrůlku a tady se to "naporcuje" před pečením do mističek....

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 12:38

    Díky, opraveno...

  • Royal Strings | 25. 7. 2012 11:44

    neche se mi počítat 500 lžic mléka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukr krystal Mléko plnotučné Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Citronová poleva

Citronová poleva

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

88
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
21
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
19
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
19
Plněný bramborák
Plněný bramborák
16
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 26. 9. 2025: Kdo dnes dokončí rozpracované úkoly a kdo pocítí chuť ke změně?

Denní horoskop na pátek 26. 9. 2025: Kdo dnes dokončí rozpracované úkoly a kdo pocítí chuť ke změně?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Pomeje si po svatbě zoufá: Podpis jako retard!

Pomeje si po svatbě zoufá: Podpis jako retard!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Karamelový flan
Karamelový flan
Karamelový koláč
Karamelový koláč
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový sirup, základní recept
Karamelový sirup, základní recept
Karbanátek z quinoy
Karbanátek z quinoy
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact