• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový krém

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na karamel:
    • 200
      g cukr krystal nebo krupicový
  • Na krém:
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání (nejlépe se 40 % tuku)
    • 500
      ml mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

1
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr bez míchání rozpustit. Přibližně za 5 minut vznikne cukrový sirup. Případné zbytky cukru dobře rozmíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, až bude karamel tmavý.
2
2. Pánev opatrně sejměte z ohně a horký karamel rozlijte do zapékacích mističek položených na plechu s vyšším okrajem naplněným studenou vodou asi do poloviny výšky mističek. Díky tomu karamel rychleji ztuhne.
3
3. Troubu předehřejte na 170 °C. Vanilkový lusk rozřízněte, zrníčka pečlivě vyškrábněte a smíchejte s cukrem. Vejce vyšlehejte v misce s cukrem a vanilkou do světlé pěny. Mléko a smetanu se zbytkem vanilkového lusku zahřejte v hrnci téměř k bodu varu, přeceďte do misky s vaječnou pěnou a rozmíchejte na hladký krém. Případné žmolky přeceďte. Krém rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek na plechu, z něhož jste předtím slili studenou vodu.
4
4. Mističky opět do poloviny zalijte vodou, tentokrát horkou (je lepší udělat to, až když je plech v troubě). Flan pečte asi 20 minut, až je jeho povrch na dotek pružný. Po vychladnutí nechte nejlépe přes noc v ledničce. Před podáváním objeďte okraje dezertu ve formičce nožem namočeným v horké vodě a zapečený krém vyklopte na talířek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový  krém

Karamelový krém

Kokosovo-karamelový zákusek

Kokosovo-karamelový zákusek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aladam | 4. 11. 2013 16:31

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • Lenka | 7. 9. 2013 12:02

    Tedy bez urážky.. asi to podobné bude.. už v principu a základu receptu...podobné asi jako se "podobá" Vaše fotka fotce tohoto receptu.. asi je to podobnější tomuto, než třeba svíčkové... to je jasné.

  • Lenka | 7. 9. 2013 11:50

    Doporučuji, nikdy jsem tento typ dezertu nezkoušela, podle receptu se bezvadně povedl napoprvé. Kdo by chtěl šetřit na surovinách, raděj ať zvolí jiný zákusek a toto nechá na jindy.. já jsem byla akorát nucena použít místo mističek jednu větší zapékací..a problém to nebyl.

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 15:32

    Já bych řekl, že bude velký rozdíl v chuti - smetana versus obyčejné mléko a také vanilkový lusk - ten udělá opravdu hodně. Ingredience nejsou stejné...

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 7. 2012 13:56

    No v podstatě mi to připadá stejné, jako můj recept na Krem karamel (http://www.recepty.cz/recept/krem-karamel-z-bulharske-kuchyne-17782)... Jen že já to dělám v jednom kastrůlku a tady se to "naporcuje" před pečením do mističek....

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 12:38

    Díky, opraveno...

  • Royal Strings | 25. 7. 2012 11:44

    neche se mi počítat 500 lžic mléka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukr krystal Mléko plnotučné Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

35
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
25
Domácí lučina
Domácí lučina
24
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
22
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Karamelový flan
Karamelový flan
Karamelový koláč
Karamelový koláč
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový sirup, základní recept
Karamelový sirup, základní recept
Karbanátek z quinoy
Karbanátek z quinoy
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact