• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy od Gizky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové řezy od Gizky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové řezy od Gizky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 200
      g ořechy mleté
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce vlažná voda
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Náplň
    • 1
      plechovka salko uvařené
    • 250
      g palmarín (nebo Hera)
  • Na ozdobu
    • 100
      g nasekané ořechy (100-150) - opražené

Postup přípravy receptu

1
Den předem uvaříme Salko 1-1 1/2 hodiny.
2
Žloutky + cukr + vodu vymícháme do pěny, ořechy, strouhanku, mouku a prášek do pečiva smícháme a po trošce přidáváme ke žloutkům, nakonec přidáme ze šesti bílků tuhý sníh. Pečeme na menším papírem vystlaném plechu na 170 °C.
3
Krém: Salko a Palmarín vyšleháme do pěny a natřeme na vychladlé těsto. Krém hustě posypeme na hrubo nasekanými a opraženými ořechy.
4
Poznámka: Gizka, je moje sestra od které mám tento recept. Ona ho také dostala, od jedné své známé. Dnes jsem ho pekla už po několikáté a vždy má velký ohlas. Nevěsta si ho už u mne objednala na vánoce. Doufám, že i Vám bude chutnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S
    Pája S | 12. 10. 2010 20:19

    Klárko,ten recept bude určo moc dobrý.Fotka je parádní.Musím vyzkoušet.Nějak jsem si ho nevšimla,až teď. :-[ :-)

  • Klára Keselyova | 17. 1. 2009 09:01

    Pani Danka, nepozerala som ten recept, ktorý spomínate, ale si myslím, že potom sú tu dva rozdiely. V ceste, aj na povrchu zákusku. Skúste tento a vyjedrite sa. Niekomu vyhovuje čokoládová poleva, no na tieto rezy sú potrebné opražené a nahrubo nasekané orechy.Ale za komentár ďakujem a prajem všetkým kucharkám krásny studený a slnečný výkend./mám rada zimné obdobie/ Klára

  • Danka Snášelová | 16. 1. 2009 23:30

    Podobný recept je zde pod názvem Řezy Snickers.Jediný rozdíl je, že do těsta se nedávají ořechy a vrch řezů se ještě polije čokoládovou polevou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Výjimečný den Svatba Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Nasekané ořechy Ořechy Palmarín Pečící papír Prášek do pečiva Salko Strouhanka Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

95
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
67
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
65
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
52
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
50
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy II.
Karamelové řezy II.
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové větrníky
Karamelové větrníky
  • Recepty.cz
  • Karamelové řezy od Gizky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact