• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kostky III

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kostky III
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na čokoládový krém:
    • 600
      ml smetana ke šlehání (33 %)
    • 25
      ml espresso
    • 3
      ks citronová kůra
    • 330
      g bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (například Lindt), nahrubo nalámaná
  • Na bezé:
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g cukr krupice
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 20
      g kakao holandské
  • Na karamel:
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, občas prošlehejte. Pak nechte přes noc v chladu. Druhého dne vyšlehejte čokoládový krém do polotuha.
2
Na bezé předehřejte troubu na 100 °C. Elektrickými metlami vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha. Nechte motor běžet a tenkým pramínkem přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte, až bude sníh lesklý. Pak lžící vetřete moučkový cukr, oříšky a kakao. Na pečicí papír narýsujte 2 obdélníky o rozměrech asi 20 x 30 cm. Vyšlehaný sníh naneste do vyznačených obdélníků špachtlí, vložte do trouby a sušte asi 40 minut, až bude bezé křehké. Nechte vychladnout na plechu.
3
Karamel připravte stejně jako v předchozím receptu. Obdélník bezé vložte do pekáče o rozměrech 20 x 30 cm, vyloženého pečicím papírem. Zakapejte karamelem, potřete čokoládovým krémem, pokapejte zbylým karamelem, překryjte druhým plátem bezé a vložte do druhého dne do mrazáku. Krájejte na řezy navlhčeným ostrým nožem a ihned můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové kostky III.

Kokosové kostky III.

Karamelové rohlíčky

Karamelové rohlíčky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 13. 9. 2013 08:07

    Proč myslíte? :-\

  • Niki V. | 12. 9. 2013 21:15

    Myslím, že nesouhlasí recept s obrázkem, může to někdo opravit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Cukr krupice Espresso Kakao Lískové oříšky Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

278
Dýňová tortila
Dýňová tortila
221
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
109
Máslové řízky
Máslové řízky
85
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
79
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Karamelová kolečka bez lepku
Karamelová kolečka bez lepku
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact