• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kostky III

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kostky III
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na čokoládový krém:
    • 600
      ml smetana ke šlehání (33 %)
    • 25
      ml espresso
    • 3
      ks citronová kůra
    • 330
      g bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (například Lindt), nahrubo nalámaná
  • Na bezé:
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g cukr krupice
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 20
      g kakao holandské
  • Na karamel:
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, občas prošlehejte. Pak nechte přes noc v chladu. Druhého dne vyšlehejte čokoládový krém do polotuha.
2
Na bezé předehřejte troubu na 100 °C. Elektrickými metlami vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha. Nechte motor běžet a tenkým pramínkem přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte, až bude sníh lesklý. Pak lžící vetřete moučkový cukr, oříšky a kakao. Na pečicí papír narýsujte 2 obdélníky o rozměrech asi 20 x 30 cm. Vyšlehaný sníh naneste do vyznačených obdélníků špachtlí, vložte do trouby a sušte asi 40 minut, až bude bezé křehké. Nechte vychladnout na plechu.
3
Karamel připravte stejně jako v předchozím receptu. Obdélník bezé vložte do pekáče o rozměrech 20 x 30 cm, vyloženého pečicím papírem. Zakapejte karamelem, potřete čokoládovým krémem, pokapejte zbylým karamelem, překryjte druhým plátem bezé a vložte do druhého dne do mrazáku. Krájejte na řezy navlhčeným ostrým nožem a ihned můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové kostky III.

Kokosové kostky III.

Karamelové rohlíčky

Karamelové rohlíčky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 13. 9. 2013 08:07

    Proč myslíte? :-\

  • Niki V. | 12. 9. 2013 21:15

    Myslím, že nesouhlasí recept s obrázkem, může to někdo opravit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Cukr krupice Espresso Kakao Lískové oříšky Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

43
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…
24
Kapr pečený s bylinkami na másle
Kapr pečený s bylinkami…
23
Houbové karbanátky s mletým masem
Houbové karbanátky s…
19
Langoše s avokádem a lososem
Langoše s avokádem a…
19
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Karamelová kolečka bez lepku
Karamelová kolečka bez lepku
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact