• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové kostky III

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové kostky III
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na čokoládový krém:
    • 600
      ml smetana ke šlehání (33 %)
    • 25
      ml espresso
    • 3
      ks citronová kůra
    • 330
      g bílá čokoláda s vysokým podílem kakaového másla (například Lindt), nahrubo nalámaná
  • Na bezé:
    • 4
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g cukr krupice
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 20
      g kakao holandské
  • Na karamel:
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, občas prošlehejte. Pak nechte přes noc v chladu. Druhého dne vyšlehejte čokoládový krém do polotuha.
2
Na bezé předehřejte troubu na 100 °C. Elektrickými metlami vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha. Nechte motor běžet a tenkým pramínkem přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte, až bude sníh lesklý. Pak lžící vetřete moučkový cukr, oříšky a kakao. Na pečicí papír narýsujte 2 obdélníky o rozměrech asi 20 x 30 cm. Vyšlehaný sníh naneste do vyznačených obdélníků špachtlí, vložte do trouby a sušte asi 40 minut, až bude bezé křehké. Nechte vychladnout na plechu.
3
Karamel připravte stejně jako v předchozím receptu. Obdélník bezé vložte do pekáče o rozměrech 20 x 30 cm, vyloženého pečicím papírem. Zakapejte karamelem, potřete čokoládovým krémem, pokapejte zbylým karamelem, překryjte druhým plátem bezé a vložte do druhého dne do mrazáku. Krájejte na řezy navlhčeným ostrým nožem a ihned můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové kostky III.

Kokosové kostky III.

Karamelové rohlíčky

Karamelové rohlíčky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 13. 9. 2013 08:07

    Proč myslíte? :-\

  • Niki V. | 12. 9. 2013 21:15

    Myslím, že nesouhlasí recept s obrázkem, může to někdo opravit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Cukr krupice Espresso Kakao Lískové oříšky Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Zemřel DJ Tráva (†60), legenda elektronické taneční hudby

Zemřel DJ Tráva (†60), legenda elektronické taneční hudby

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Karamelová kolečka bez lepku
Karamelová kolečka bez lepku
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové kuličky z esíček
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové oplatkové řezy
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s ořechy
  • Recepty.cz
  • Karamelové kostky III
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact