• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Karamelová šlehačka
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová šlehačka

autor: pastaperlicka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová šlehačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kelímek šlehačka na šlehání
    • 200
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Den předem připravíme karamelovou směs. Postup je jednoduchý. Dvacet deka cukru vsypeme do malého hnce a roztopíme, jako kdybychom tavili cukr na karamel. Mezitím pomalu za občasného míchání uvedeme do varu smetanu ve druhém hrnečku. Když se roztopí cukr a nebude mít v něm ani jednu hrudku a bude mít jemně tmavou barvu, tak za stálého míchání přilijeme opatrně smetanu, kterou jsme nahřáli. Po dokonalém rozmíchání bez jakýchkoliv hrudek odstavíme a necháme vychladnout. Poté vložíme do lednice do druhého dne.
2
Na druhý den druhou smetanu vyšleháme a kdo chce, může pro klid duše přidat smetafix. Poté vložíme do skoro vyšlehané šlehačky směs skoro celou podle chuti.
3
Tento recept je upravený podle mého, ale podle normy je jen změna, že do směsi přilijeme vychlazenou šlehačku a vyšleháme. Jediný problém u našich šlehaček z obchodu je, že jsou tak málo procentní a když více, tak se za ně člověk nedoplatí. Nepouživejte hlavně levné rostlinné šlehačky. S pravou to nemá nic společného. Ať se vám daří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katerina | 14. 7. 2013 17:41

    I could read a book about this without finding such real-world apporaches!

  • Anonym | 27. 9. 2007 08:07

    p.Helo děkuji :-) PS

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:52

    Tak tenhle recept se mi moc líbí, hned o víkendu vyzkouším. Minule jsem pekla "karamel - Baileys bábovku", kde se do karamelu přidá šlehačka a když jsem ten karamel se šlehačkou ochutnala, to byla balada... Takže tohle by mělo mít stejnou nebo podobnou chuť, tak to bude určitě super, už se těším!

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:10

    V kelímcích (plastových ) bývá gramáž 200 ml, v papírových krabičkách někdy 200, někdy 250 g. Já sama tuto karamelovou šlehačku delám jako náplň do větrníků, ale dávám na 1x 200 ml šlehašku jen 100 g cukru. I když karamelizací cukr částečně ztrácí sladivost, 200 g se mi zdá moc. Ale možná je to tím, že normálně šlehačku většinou vůbec nesladím, nebo jen rovnou 1 kávovou lžičku.

  • Zita Matejkova | 20. 9. 2007 13:58

    Toto je vynikající krém,ale opravdu musíte mít šlehačku minimálně 33%.Dávám jedna

  • Jana z VM | 20. 9. 2007 10:26

    Michale, děkuji Vám za zajímavý recept ochucené šlehačky !! Určitě příležitostně vyzkouším.

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:08

    Mohl by jste upřesnit gramáž šlehačky,prosím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Máslové řízky

Máslové řízky

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu
Fazolky se šunkou v…
11
Pracny - recept po babičce
Pracny - recept po…
11
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Narozeniny Sabiny Pšádové: Sešli se všichni Bacheloři!

Narozeniny Sabiny Pšádové: Sešli se všichni Bacheloři!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Karamelová šlehačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact