• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelová poleva - na větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová poleva - na větrníky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová poleva - na větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g cukr krystal
    • 220
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme. Do misky dáme cukr a postupně přidáváme horký karamel. Vše umícháme v hladkou polevu.
2
<BR><BR>Recept pochází z kuchařky po babičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MICHAL | 20. 11. 2015 14:42

    Už jenom z toho poměru cukru oproti třem lžícím mléka, nemůže dát dohromady polevu!!!

  • Irena Smolíková | 4. 9. 2010 13:13

    Tak jsem zkusila polevu podle Marsí.... Ale jak píše, MŮŽE se přidat máslo, tak já jsem ho nepřidala a mám tuhý karamel a nejde to ani rozkousnout.... Navíc jsem měla dost velký problém to dostat z hrnce.... To jsem tak nešikovná? Co dělám špatně? :-)

  • Marsí | 7. 4. 2006 10:08

    Dámy...i na koupených větrnících je poleva vždy lepkavá, ale roztéct se v každém případě nerozteče. Navíc mám jednu úchylku...všechno upečené či polité strkám do mrazáku alespoň na půl hoďky zatuhnout a pak hned šup s tím do chladničky. Pokud mohu doporučit - polévané větrníky alespoň první den nebalit, nepřikrývat, nedávat do nádoby - pak by to mělo vyjít. Jo a ten recept tam tedy šoupnu. Hezký den.

  • Romana | 6. 4. 2006 21:18

    Marsí, vydrží ta vaše poleva tuhá i druhý den? Několikrát jsem karamelovou polevu zkoušela, vždy krásně ztuhla, ale pokaždé se do druhého dne roztekla. Děkuji.

  • Věra | 6. 4. 2006 14:28

    Marsí, bylo by docela fajn dát váš recept do receptů, moc se mi líbí a v komentářích se ztratí ?!

  • Marsí | 6. 4. 2006 11:01

    No je to nějaké divné....zkuste polevu tuto:180 g cukr moučka, 3 lžíce vody,z 1/4 dávky cukru uděláme karamel - cukr za stálého míchání zahříváme až se zbarví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme a pořád mícháme dohladka.Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a dobře promícháme až je to vše hladké a lesklé.Můžeme zjemnit lžící másla.Zatím to vždycky vyšlo, tak to vyzkoušejte.

  • Dezy | 6. 4. 2006 10:17

    Já jsem to také zkoušela, ale musela jsem poté přidat ještě mléko a část hmoty jsem použila jako polevu, ale zbytek byl hrudkovatý. Určitě je moučkového cukru moc!

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 07:11

    Dělala jsem dle návodu a jak píše p.Ester S. a Marti,dopadla jsem stejně.Chtěla jsem příště udělat postup opačný jak p.Ester S,ale asi je to zbytečné.Připadá mi moc moučkového cuku na karamelový rozvar,ale nevím.Nebo jsem nalévala karamel příliš rychle?p.Lenice poraďte,prosím.

  • Ester S. | 25. 1. 2006 17:32

    Tak se mi poleva nevyvedla, dopadlo to jako u pani, ktera pise, ze ji vysla spise sucha drobenka :(( Ale chyba urcite byla, ze jsem misto "vlit karamel do prask.cukru" udelala opacne: praskovy cukr do karamelu a tak to je asi jasne, ze to zhrudkovatelo.Ze mne to nenapadlo driv..

  • Ester S. | 25. 1. 2006 14:22

    Diky, zrovna potrebuju karamelovou polevu na vetrnicky. Mimochodem taky je delam z krabice od Oetkera, povedou se vzdy. Ted je delam pro manzela do prace, protoze kupovat venecky z cukrarny, to bych se nedoplatila :)Dam vedet, jak dopadnu s tou polevou!

  • Lenka | 11. 1. 2006 09:20

    U tohoto receptu je dost komentářů. Můžete také prosím napsat dvojí krém na větrníčky nebo co máte vyzkoušené? Ráda bych je někdy vyzkoušela. Z odpalovaného těsta dělám věnečky, není to složité. U odpalovaného těsta je nutné dodržet postup!

  • Marti | 10. 1. 2006 20:53

    Mam prosbu udelala jsem vsechno dle navodu a vubec zadna poleva mi nevznikla. Spise sucha drobenka. Co delam spatne. Nevim jak to presne vyjadrit, co to vzniklo ale poleva to stoprocentne nebyla. Poradi mi nekdo? Diky

  • Di | 14. 5. 2005 22:27

    O kousek dál je uveden recept na odpalované větrníčky s vanilkovým krémem. Tam najdete recept na těsto (dělá se velmi snadno) i krém.

  • Květa | 12. 5. 2005 11:47

    Věnečky v prášku dr. Oetker se mi také vždy povedou, mohu jen doporučit, je tam i dobře popsaný návod. Krabice obsahuje směs na těsto i na krém, obojí výborné.

  • as | 12. 5. 2005 08:36

    Už máme recept na větrníky i polevu, ale co krém dovnitř ?Má někdo osvědčený recept?

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 08:29

    Necháte zkaramelizovat krystal. Pak dáte 3 lžíce mléka a musíte počítat s tím, že ve vteřině karamel ztvrdne. Musíte ale vařit trpělivě dál, až se znovu rozpustí. Dostanete karamelový roztok, kterým ten práškový cukr naředíte na požadovanou hustotu polevy.

  • Olga | 11. 5. 2005 22:04

    Asi jsem hloupá, ale nevím, jestli necháme zkaramelizovat ten cukr krystal a pak vmícháváme moučkový nebo jak? Poraďte, prosím.

  • Anonym | 11. 5. 2005 13:13

    Recept na větrníky je podle mě totožný se zde uvedeným receptem na věnečky z odpalovaného těsta s krémem, jen s tím rozdílem, že bych na krém dala ještě šlehačku se ztužovačem a větrník polila touto polevou.

  • Dana M. | 11. 5. 2005 13:13

    Také dělám věnečky a větrníky z krabice od dr. Oetkera - jsou stejné jako z cukrárny. Hlavně to nedá skoro žádnou práci a výsledek je naprosto dokonalý.

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 12:15

    Opět jeden výborný nápad a rada, jak rychle udělat odpalované těsto a sama se s tím "nedělat"!Díky, Pavlínko, díky! Takové rady ocení i zkušené kuchařky!!!

  • Pavlína | 11. 5. 2005 11:05

    větrníky (nebo věnečky) dělám z kupovaného těsta od dr. Oetkra (v krabici)....nikdo nepozná, že těsto je kupované....jsou strašně dobré a vždy se povedou..Vždy se po nich jen zapráší. Doporučuji vyzkoušet. Stojí to za to...:o)

  • A S | 11. 5. 2005 09:15

    Polevu, už máme. Teraz ešte recept na dobré veterníky.

  • Anonym | 10. 5. 2005 14:30

    Ahojky,taky bych ráda poprosila o dobrý recept na větrníky. Předem děkuju. Alča

  • Eva Pavlíčkova | 10. 5. 2005 13:27

    Ahoj,rada by som Ťa poprosila aj o dobrý recept na vetrníky, ktoré sa mi ešte ani raz nepodarili, a všetci ich máme veľmi radi. Ďakujem, rada Ti pošlem tiež nejaký dobrý recept, rada pečiem.Eva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Mléko Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

418
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
55
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
51
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
27
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Zpověď Martiny Ptáčkové: První slova o vztahu s Francouzem!

Zpověď Martiny Ptáčkové: První slova o vztahu s Francouzem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Karamelová poleva - na větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact