• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelová dobrůtka
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová dobrůtka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová dobrůtka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček bb keksy mléčné
    • 1
      plechovka kondenzované mléko (vaříme 2 hod. ve vodě neotevřené)
    • černá káva
    • 1
      ks máslo
    • hnědý rum trochu
    • nasekané ořechy
    • kokos
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Sušenky nalámeme do mísy zalijeme černou kávou a zpracujeme v hmotu snažíme se nechat nějakou súšu větší (při krájení dobře vypadá). Připravíme si srnčí hřbet na dno dáme alobal pomazaný olejem a vysypaný kokosem. Na dno dáme těstíčko ze sušenek pak krém, který jsme udělali z uvařeného mléka, másla a trošky rumu (do krému můžeme přidat oříšky), polijeme čokoládou (i do ní můžete dát oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout no a pak už jen mlsáme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Skořicová dobrůtka

Skořicová dobrůtka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 26. 1. 2007 13:15

    Myslím, že by sa mohli dať celé sušienky v jednej vrstve na vrch a po otočení by tvorili pevnejší spodok. Zhora by som to potom poliala čokoládou. Neviem si predstaviť ako by som tú sušienkovú hmotu vyváľala na plech... snáď skôr "namačkať", nie? Chcelo by to fotografiu.

  • barča | 26. 1. 2007 12:47

    To musí být dobrota a kalorická. No, za vše se platí. Určitě zkusím. Myslím, že použití piškotů nebude na závadu.

  • Hana Rožníčková | 26. 1. 2007 12:18

    Katko, ale tam není obyčejné mléko, tam je kondenzované mléko. A když se ještě uvaří, tak z té plechovky ho vyndaváte např. lžící, není tekuté. Normálně z toho vznikne krém.

  • Katka | 26. 1. 2007 12:10

    krém z mléka, másla a rumu přece musí být tekutý....to nemůže držet hutnou konzistenci - tedy krém...

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:14

    No, já bych to po ztuhnutí vyklopila a pak teprve polila čokoládou. A nešlo by místo sušenek použít piškoty ?

  • Hana Rožníčková | 25. 1. 2007 17:40

    Jano, tak to zkuste zalít kakaem, nebo šlehačkou, pokaždé to bude mít jinou chuť. Fantazii se meze nekladou. Nebo rozpustným kafem, to tam nebude ani moc cítit.

  • Jana | 25. 1. 2007 16:59

    Dá se místo kafe použít třeba kakao? U nás totiž kafe dětem nechutná. Děkuji

  • Lenka Mouchová | 25. 1. 2007 14:59

    je to úplně jedno pokud máte radi kakaové mohou být i ty.Recept je na klasické ale chuti se meze nekladou

  • Mila | 25. 1. 2007 11:13

    Jedná se susenky klasicke nebo ty nove s přidavkem orišku, kakaa apod.?

  • Lenka Mouchová | 25. 1. 2007 11:02

    ano je dole,u prostřed je krém a navrchu mozajka ze sušenek.Ale pokud chcete klasické řezy udělejte to na plech.Kávy tolik aby sušenky změkly a byla z toho tvárná hmota.která se vyválí na plech.Já ji vymačkám do formy rukama.

  • Andra | 25. 1. 2007 10:40

    Neviem, či som to správne pochopila. Po vybratí z formy je čokoláda zospodu? Koľko tej kávy sa má použiť aby "cestíčko" držalo pohromade a netrúsilo sa?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: BB keksy mléčné Černá káva Čokoládová poleva Hnědý rum Kokos Kondenzované mléko Máslo Nasekané ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
17
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Karamelová dobrůtka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact