• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelová čína (slané)
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová čína (slané)

autor: naamah
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová čína (slané)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek kuřecí maso řízek
    • zelenina cibule, česnek, paprika,kedlubna,...
    • 3,50
      lžíce cukr krystal
    • 1
      dl worcestrová omáčka
    • 0,30
      l hovězí vývar z kostky
    • 1
      lžíce koření - čína
    • 4
      lžička solamyl (bramborový škrob) +2 na naložení masa
    • 1
      balíček kešu oříšky

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si naložíme maso, nakrájíme na menší kousky, smícháme s oříšky a zasypeme solamylem a pořádně promícháme. Uložíme do chladu.
2
Omáčka: do hrnce vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat(musí se pořád míchat). Když má tmavou barvu, přilijeme worchester (hrozně to syčí). Po menších dávkách přilijeme vývar a přidáme koření. Sundáme z ohně a přidáme asi tak 2,5 dcl vody a v ní rozpuštěný solamyl. Zamícháme, vrátíme na plotnu a prohřejeme... pěkně to zhoustne. Asi za tři minuty hotovo. Necháme vychladnout. Maso zprudka opečeme. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a orestujeme zeleninu nakrajenou na větší kousky. Vrátíme maso a znovu prohřejeme. Maso i zeleninu vmícháme do studené omáčky. Podáváme s rýží.
3
Vypadá to složitě, ale je to hrozná pochoutka a když čekáme návštěvu, připravíme omáčku den předem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 2. 3. 2008 16:57

    Cinecku jsme meli dnes k obedu. Omacku jsem si udelala vcera vecer a musim se priznat, ze jsem se nemohla rozhodnout, zda mi chutna ci ne. Tak dle rceni ´rano moudrejsi vecera´jsem vyckala az jsem si dnes udelala masicko se zeleninou a nakonec tam tu omacku vrazila. Vysledek byl mnohem lepsi nez jsem ocekavala a moc jsme si pochutnali. Takze nenechat se kdyztak odradit, je opravdu ve spojeni s masickem a zeleninou moc dobra. Pridala jsem do ni take jeste kapku octa pro sladkokyselejsi chut.

  • Lusinda | 28. 12. 2007 12:04

    Omáčka je skvělá,jen po zkaramelizování cukru přidám lžíci octa.Možná to není příliš čínské,ale podle mne se chuť této omáčky nejvíce blíží té sladkokyselé pikantnosti,která mně a mojí rodině chutná.Děkuji Jiřince za recept.

  • Jiřina Čiháková | 8. 12. 2007 01:16

    To Kamil:Mate zcela pravdu...vlastne treba i rajska je prece rajcata+koreni...tak si priste na knedliky vyliji kecup?To Lucka:Dekuji za pochvalu...zitra jdu take opet kuchtit!

  • Lucie Krejčí | 2. 12. 2007 21:21

    Zdravím paní Jiřinku a recept musím pochválit. Dělala jsem dnes k obědu a opravdu to byla mńamka. Omáčku jsem udělala den předem a chutě se krásně propojily. Takže mńam a všem dobrou chuť !!

  • Kamil Krybus | 5. 11. 2007 22:52

    Když to hodně zjednoduším, cukr a worchester je něco blízké sojové omáčce. A protože worchester je typická anglická omáčka, asi bych šel rovnou do omáčky sojové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hovězí vývar Kešu oříšky Koření - Čína Kuřecí maso Solamyl (bramborový škrob) Worcestrová omáčka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
20
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Karamelová čína (slané)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact