• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Karamelka" - bábovka
Napište svůj komentář k receptu

"Karamelka" - bábovka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Karamelka" - bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g karamely mléčné, kávové, dle chuti, cca
    • 50
      g mleté ořechy nebo kokos
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce kakao (nemusí být)
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva, nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova na střední teplotu. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí - nesmí se na ní těsto lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
2
* Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do části těsta vmícháme kakao.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Mocca bábovka

Mocca bábovka

Smetanová bábovka s jablky

Smetanová bábovka s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ales(a)hejral.eu | 22. 9. 2014 20:10

    Je lepší dělat menší karamelové kousky kousky. Větší propadávají až na dno a vytvářejí "kůrku" Když jsou menší, zůstávají i uvnitř. Jinak opravdu výborný moučník

  • Sylva | 22. 7. 2013 14:31

    S ohledem na manželovu alergii jsem nedala ani kokos ani ořechy, nakrájela jsem ty velké karamely z Lidlu, které jsou dost měkké a musela jsem je jen načtvrtit. Nicméně bábovka je vynikající, manžel se synem spokojení a já také. Děkuji vám za recept.

  • vanessa | 8. 2. 2013 13:23

    to je dobrá bábovka ten recept si na píšu <3 jo a je mi 19 let tak mužete semnou šukat O:-)

  • lil7 | 28. 7. 2012 14:09

    kokosová dopadla dobře tak jsem zkusila i ořechovou a ta dopadla příšerně možná jsem udělala chybu ale jen abyste věděly je mi 11let :-P

  • Martinka.aa.a | 9. 4. 2012 08:29

    Bábovka je super, rychlá, jednoduchá, vůbec není suchá :) Dala jsem docela dost kokosu, karamelky "albert" - trochu jsem se bála, ale lepší nebyly po ruce - a dopadlo to skvěle!

  • Zuzka S. | 16. 1. 2012 08:25

    Chutná skvěle, co chtít víc ;-)

  • Hulová | 12. 12. 2011 17:06

    Po objevení karamelek propukla soutěž, kdo má v plátku víc kousků a tak z ní zachvíli nic nebylo :-D .

  • Irča | 5. 12. 2011 16:34

    Dobrý den, mohla byste prosím upřesnit, zda se smetana do těsta přidává v tekuté formě, mírně našlehaná nebo našlehaná...? Děkuji

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 14:01

    Výborné! Nevím co ještě dodat. Nemám slov! Prostě úžasné!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 14:00

    Promiňte. Chtěla jsem říct: bombu! 8-) <:-) <3 :-*

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:59

    Karamelová bábovka? :-\ To jsem ještě neslyšela. :-\ Takovou bonbu! 8-) <:-) :-*

  • Javanská Eva | 29. 10. 2011 09:37

    Bábovka dnes upečená je už skoro snědená, hezky voní a k čaji je mňam mňam, Dala jsem do ní jen tofo karamely bez ořechů. Eva

  • Hanka | 29. 8. 2011 08:51

    Nakrájela jsem do bábovky polské karamely z Lidlu, nevím kolik, jen od oka. Byla luxusní :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Karamely Mleté ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

132
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
69
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
57
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
39
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Korunovační" kuřecí salát
"Korunovační" kuřecí salát
"Kouřové" marinované vepřové
"Kouřové" marinované vepřové
  • Recepty.cz
  • "Karamelka" - bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact