• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamel - Baileys bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Karamel - Baileys bábovka

autor: cleo
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamel - Baileys bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček karamelový puding
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g hnědý cukr lze i krystal
    • 4
      ks vejce
    • 1
      l baileys likér
    • 1
      ks vanilka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 0,25
      l rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme karamel - rozpustíme máslo s cukrem, pak postupně přidáváme šlehačku pokojové teploty a půlku oleje. Přivedeme k varu, až pokum se všechen karamel nerozpustí. Necháme zchladit.
2
Bílky vyšleháme na sníh, přidáme vanilku a žloutky, pak postupně přiléváme zbytek oleje, karamel a Baileys. Mouku smícháme s karamelovým pudinkem a kypřícím práškem a opatrně vmícháme k tekuté hmotě. Pečeme v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C 10 min., dopékáme 45 min. na 180 °C.
3
Bábovka je velice voňavá a hebká, možné vylepšit mandlemi nebo rozinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:37

    Tak jsem bábovku vyzkoušela s mírnými úpravami - místo Baileys (jednak jsem ho neměla, jednak mi to fakt přišlo trochu drahé) jsem dala vaječný koňak. Množství oleje jsem snížila na polovinu (už je tam máslo a šlehačka), jinak podle receptu. A výsledek fakt super. Bábovka byla voňavá a chuťově výborná. Příště zkusím místo koňaku dát mléko s trochou cukru a rumu, myslím, že na chuti se to moc neprojeví (když už není to pravé Baileys) a možná přidat malou lžičku Nescafé. Vřele doporučuji k vyzkoušení, hodnotím 1.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:07

    Myslím, že se recept dá v pohodě trošku upravit kvůli financím - Baileys nahradit nepravým nebo vaječným koňakem, i když s pravým Baileys by to bylo určitě lepší, ale co se dá dělat. Určitě ten recept vyzkouším, vypadá výborně :-)

  • Hela - | 10. 9. 2007 14:08

    No taky mi to připadá jako bábovka pro milionáře. Ale můžete si vyrobit "nepravé" Baileys (ve vyhledávači 2 recepty.) Nebo můžete nahradit vaječným likérem. Když si zdáte do vyhledávače slova VAJEČN tak vám vyjede asi 20 receptů na řezy, bábovky a dorty s vaječným likérem. Něco jsem vyzkoušela a bylo to výborné

  • Květa | 10. 9. 2007 11:19

    ach jo, moc hezký recept, jen ten Baileys mi tam příjde škoda a navíc je dost drahý. Kdyby tak šel nečím nahradit, hned peču. Nemáte někdo jiný nápad?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Hnědý cukr Karamelový puding Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Alibábovka

Alibábovka

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

22
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
21
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
20
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohové těsto na slano…
20
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
19
Celerový krém
Celerový krém

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Karamel - Baileys bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact