• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový pudink

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nádherně nadýchaný pečený slaný pudink z kapusty, hrušek, pancetty, mandlí, strouhanky, vajíček a parmazánu určitě stojí za ochutnání. Podávat ho můžete jako předkrm, nebo jako malé pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • 2
      ks hrušky středně velké
    • 75
      g pancetta
    • 3
      lžíce mandle sekané
    • 4
      hrst strouhanka + na vysypání pekáčku
    • 3
      lžíce smetana 12%
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě.
2
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostky stejně jako pancettu. Rozehřejte pánev a nechte na ní pancettu pustit tuk. Vsypte mandle a hrušky, společně restujte, dokud hrušky nezměknou, asi 7 minut. Pánev odstavte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Strouhanku namočte do smetany. Oddělte žloutky od bílků. V míse třete asi 10 minut máslo, žloutky, sůl, pepř a nové koření. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Kapustu nasekejte a zlehka vmíchejte do žloutkové směsi. Přimíchejte parmazán, strouhanku a hruškovou směs. Nakonec zlehka promíchejte se sněhem.
4
Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a uhlaďte v ní kapustovou směs. Mísu postavte do pekáče, který se dá přikrýt, a naplňte ho asi do třetiny vroucí vodou. Přikryjte ho a pečte asi 45 minut. Pudink je hotový, když se do něj neboří prst.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou

Kapustové hamburgery s rajčatovou…

Kapustové drny na plech

Kapustové drny na plech

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Kapusta Mandle Máslo Nové koření mleté Pancetta Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce

Špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

54
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
45
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
42
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept
Sladká kaše (krupicová…

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Režisér Tarantino si pustil pusu na špacír: Tyhle dva herce nemůžu vystát!

Režisér Tarantino si pustil pusu na špacír: Tyhle dva herce nemůžu vystát!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Další doporučené recepty:

Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact