• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový pudink

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nádherně nadýchaný pečený slaný pudink z kapusty, hrušek, pancetty, mandlí, strouhanky, vajíček a parmazánu určitě stojí za ochutnání. Podávat ho můžete jako předkrm, nebo jako malé pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • 2
      ks hrušky středně velké
    • 75
      g pancetta
    • 3
      lžíce mandle sekané
    • 4
      hrst strouhanka + na vysypání pekáčku
    • 3
      lžíce smetana 12%
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě.
2
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostky stejně jako pancettu. Rozehřejte pánev a nechte na ní pancettu pustit tuk. Vsypte mandle a hrušky, společně restujte, dokud hrušky nezměknou, asi 7 minut. Pánev odstavte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Strouhanku namočte do smetany. Oddělte žloutky od bílků. V míse třete asi 10 minut máslo, žloutky, sůl, pepř a nové koření. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Kapustu nasekejte a zlehka vmíchejte do žloutkové směsi. Přimíchejte parmazán, strouhanku a hruškovou směs. Nakonec zlehka promíchejte se sněhem.
4
Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a uhlaďte v ní kapustovou směs. Mísu postavte do pekáče, který se dá přikrýt, a naplňte ho asi do třetiny vroucí vodou. Přikryjte ho a pečte asi 45 minut. Pudink je hotový, když se do něj neboří prst.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou

Kapustové hamburgery s rajčatovou…

Kapustové drny na plech

Kapustové drny na plech

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Kapusta Mandle Máslo Nové koření mleté Pancetta Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce

Špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

52
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
43
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
36
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
36
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
35
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact