• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový pudink

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nádherně nadýchaný pečený slaný pudink z kapusty, hrušek, pancetty, mandlí, strouhanky, vajíček a parmazánu určitě stojí za ochutnání. Podávat ho můžete jako předkrm, nebo jako malé pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • 2
      ks hrušky středně velké
    • 75
      g pancetta
    • 3
      lžíce mandle sekané
    • 4
      hrst strouhanka + na vysypání pekáčku
    • 3
      lžíce smetana 12%
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě.
2
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostky stejně jako pancettu. Rozehřejte pánev a nechte na ní pancettu pustit tuk. Vsypte mandle a hrušky, společně restujte, dokud hrušky nezměknou, asi 7 minut. Pánev odstavte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Strouhanku namočte do smetany. Oddělte žloutky od bílků. V míse třete asi 10 minut máslo, žloutky, sůl, pepř a nové koření. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Kapustu nasekejte a zlehka vmíchejte do žloutkové směsi. Přimíchejte parmazán, strouhanku a hruškovou směs. Nakonec zlehka promíchejte se sněhem.
4
Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a uhlaďte v ní kapustovou směs. Mísu postavte do pekáče, který se dá přikrýt, a naplňte ho asi do třetiny vroucí vodou. Přikryjte ho a pečte asi 45 minut. Pudink je hotový, když se do něj neboří prst.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou

Kapustové hamburgery s rajčatovou…

Kapustové drny na plech

Kapustové drny na plech

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Kapusta Mandle Máslo Nové koření mleté Pancetta Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce

Špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Staročeské kostky

Staročeské kostky

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
15
Nekynutý závin
Nekynutý závin

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact