• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapustový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks kapusta 1/2 hlávky
    • 5
      ks brambory 4-5
    • kmín
    • mléko nebo smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, na plátky nakrájený česnek a povaříme 10 minut. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké. V mléce nebo smetaně rozšleháme mouku a kapustu zahustíme. Ochutíme cukrem a octem.
2
Prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť. Prívarok musí být hustý, nesmí téct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový prívarok podle mě

Kapustový prívarok podle mě

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sal | 26. 7. 2013 09:52

    Stačilo by se na deset vteřin zamyslet, proč je ve slově prívarok ta předpona, která tam je u základu variť. Tragická neschopnost vnímat jazyk. Smutné.

  • Andrea | 8. 5. 2013 15:48

    Paní Terezo, kdo to má vědět? Mě se recept taky líbí, nikdy jsem nic podobného nejedla a maso v ingrediencích ani postupu nevidím, tak proč ten smích?

  • J.Tereza | 3. 5. 2013 18:06

    Lenže prívarok sa n ikdy neje sám :-D :-D Vždy k nemu patrí klobáska, fašírka alebo kúsok mäsa :-D :-D

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:50

    Chutnal nám, ale kdybych nedala k prívarku opečenou klobásu jako je na fotce, určitě by to nebylo tak dobré :-) !

  • Ája | 27. 11. 2011 13:15

    Děkuji za recept, kdysi jsem v obchodě koupila kapustu s tím, že "něco se z toho uvaří". Narazila jsem na tento recept a tak nám zachutnal, že jsem ho zařadila do stálic. Dělám k němu volské oko. Jenom mi dělá problém ta poslední dochucovací fáze, holt začínající kuchař, no ;-) .

  • Adela | 22. 2. 2011 16:46

    Ďakujem za recept, doteraz som takýto sladko-kyslý mliečny prívarok poznala len z tekvice a neverila som, že by z kelu (teda po česky kapusty :-) ) mohol byť dobrý, ale bol skvelý, určite uvarím častejšie.

  • Mirka P. | 28. 4. 2009 13:19

    Už jsem zkusila i prívarok zo zelí a byl taky moc dobrý. Škoda, že nemůžu dát další 1.

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 20:16

    Jéje, ja sa ospravedlňujem, ten olej tam nepatrí, poprosím Ladenku o vymazanie oleja. Ďakujem za upozornenie.

  • Mirka P. | 25. 3. 2009 20:09

    Děkuji, už to mám ale hotové a olej jsem nikam nedávala. Musím neustále vymýšlet jídla, která se dají druhý den ohřát k obědu, jelikož přes den nebývám doma. Je to fuška.

  • Klára Keselyova | 25. 3. 2009 19:43

    Podľa mňa, olej patrí na kapustu, pred tým ako ju zalejeme vodou, alebo počas varenia, na zjemnenie chuti.

  • Mirka P. | 25. 3. 2009 17:49

    V postupu není napsáno, co s olejem. Prozraďte.

  • Anna Doležalová | 11. 3. 2009 15:19

    Terez s tím jsem to ještě nezkoušela, ale co není může být. Během života jsem zjistila, že každý vaří tuhle zeleninu jinak. Rozdíl je v zahušťování a dochucování. Je to ale jedno, důležité je, zda rodině chutná.

  • Tereza J. | 11. 3. 2009 11:06

    Anička a úplne stačí aj volské oko :)))

  • Anna Doležalová | 11. 3. 2009 08:16

    Toto jídlo vařím podle mojí mámy a to tak, že kapustu, brambory, pepř a sůl uvařím, podle potřeby sliju přebytečnou vodu a dám lžičku, či dvě /podle dávky kapusty/ zásmažky. Provařím a doplním česnekem. Podávám s bramborem a pečeným bůčkem nebo jiným pečeným masem. Když jsem líná, tak jenom opeču buřta a podám s chlebem.

  • Věra Štroblová | 11. 3. 2009 07:22

    Díky Terezko, mám ráda kapustu i zelí, tak aspoň nic nezkazím a s česnekem s tím si poradím ten mám ráda "FŠUDE" :-)))

  • Pája S | 10. 3. 2009 20:11

    A co nazvat to Kapustový příkrm?Tedy česky.Ááále já bych to nepřekládala.:-))) Ten slovenský název je přesný a kdo na Slovensku byl,ví co jsou prívarky,že? A nejradši mám ten z ,,tekvice" co Teri?Na jedné návštěvě jsem ho jedla přelitý dušeným masem se sosem.Výtečné a tento také!

  • Tereza J. | 10. 3. 2009 19:28

    Vierka, recept je v češtine, takže je to vaša kapusta :))) Ale pošepnem ti aj to, že presne rovnako môžeš urobiť prívarok aj zo zelí a bude rovnako výborný:))) Akurát do kapustového prívarku ( zo zelí ) sa nedáva cesnak. Laďka, s pojmom omáčka by som v tomto prípade nesúhlasila, omáčka je niečo iné. Klárika, do každého prívarku dávame ocot aj cukor, prívarok má mať príjemnú sladkokyslú chuť. Celé umenie prívarku spočíva práve v tej správnej ochucovacej fáze - správne množstvo cukru a octu. Nedá sa napísať koľko, nie je ocot ako ocot. Takže dievčata - je to kelový prívarok, po česky z kapusty :)))

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2009 17:22

    Nechcem sa do tejto diskusie veľmi miešať, ale keď som si prečítala recept, a je tam ocot, ta Terezka pravdepodobne myslela po česky zelí, lebo do kelu by asi ocot nedávala. Keď to tak nie je, tak sa omlúvam. Pekný deň.

  • Helena Stříbrná | 10. 3. 2009 17:18

    Česky bych to nazvala zadělávaná kapusta. Ostatně podobný recept už tu pod tím názvem je.

  • ladislava staffenová | 10. 3. 2009 16:15

    V tomhle receptu to je určitě kapusta - Terezku asi taky nenapadlo české slovo na prívarok :-))). Ve slovensko-českém slovníku je prívarok přeložený jako zadělávaná zelenina nebo omáčka. V tom případě to sedí ;-)

  • Kuchařka on-line | 10. 3. 2009 15:54

    Nechci mlžit, ale jelikož byl celý recept psát česky, vyjma slova prívarok, pro které jsem zatím nenašla český ekvivalent domnívám se, že se jedná o kapustu.

  • ladislava staffenová | 10. 3. 2009 13:34

    Věrko, kapusta je slovensky kel a naše hlávkové zelí je na slovensku kapusta :-))

  • Věra Štroblová | 10. 3. 2009 10:21

    Terezko, kapustou myslíš zelí nebo kapustu nebo je to jedno ? Vy to totiž na slovensku máte nějak jinak :-)))

  • ladislava staffenová | 9. 3. 2009 16:04

    tohle se nám nikdy nepřejí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapusta Kmín Mléko Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

210
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
60
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
50
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
42
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
31
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo-dýňová polévka
Kapustovo-dýňová polévka
Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
  • Recepty.cz
  • Kapustový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact