• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
Napište svůj komentář k receptu

Kapustové závitky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustové závitky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks masox
    • 2
      ks rajský protlak
    • 1
      ks kapusta
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí maso Nebo půl na půl vepřového mletého masa
    • 1
      hrnek dlouhozrnná rýže nebo divoké rýže

Postup přípravy receptu

1
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na naplnění. Tak obereme celou hlavičku kapusty.
2
<BR>Masová směs k naplnění kapustových listů: nejlépe do pánve Wok, na olivovém oleji zesklovatíme 2 cibule, na jemno nakrájené maso spolu s 1 masoxem a zprudka mleté maso osmahneme, podle chuti dosolíme, opepříme a na závěr vmícháme 2 vajíčka. Rýži mezitím uvaříme do poloměka (dovaří se v závitcích) a vsypeme do směsi s masem, kterou důkladně promícháme.
3
<BR>Na dno velkého kastrolu naskládáme ve dvou vrstvách nejmenší nebo potrhané listy kapusty, do velkých balíme (jako ptáčky) 2 velké polévkové lžíce směsi a rovnáme do kastrolu s vyloženým dnem. Doporučuji takto zabalené závitky v hrnci důkladně urovnat a vměstnat, aby nám při dalším vaření nevyplavaly.
4
Až budeme mít všechny závitky v kastrolu narovnané zakryjeme je opět vrstvou menších nebo nespotřebovaných listů. Druhý masox a dva rajské protlaky rozpustíme ve zvláštním hrnci v 1,5 l horké vody, kterou opatrně nalijeme do kastrolu na závitky. Vaříme na mírném ohni cca 35-40 minut - ne déle, jinak se nám rozvaří.
5
<BR>Podáváme s bílým pečivem, bagetkou i bez přílohy, dochutíme krémovou kysanou smetanou až na talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kapustové závitky se zeleninou

Kapustové závitky se zeleninou

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 6. 5. 2006 18:07

    dnes sme ich opat robili ib a z bravcoveho masa a tiez boli vyborneeeeee....doporucujem, je to skutocne pochutka

  • eva | 23. 6. 2005 13:01

    Mali sme ich k obedu...z listov som zrezala hrube rebra, lebo sa nedali balit, ....velmi chutneeeee....vdaka

  • Dana Morávková | 23. 6. 2005 07:54

    Je to super hlavně teď v létě, lehké a velmi chutné doporučuji všem!!!Moc děkuji za příspěvek k oblíbeným receptům

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Hovězí maso Kapusta Masox Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

39
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Domácí lučina
Domácí lučina
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact