• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
Napište svůj komentář k receptu

Kapr na černo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule Menší
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce ocet
    • 30
      g rozinky
    • pepř mletý Několik zrnek
    • 1
      špetka tymián
    • 6
      ks kapr
    • bobkový list Malý kousek
    • 0,25
      l červené víno
    • nové koření Několik zrnek
    • citronová šťáva
    • 0,50
      l vývar Z kapra
    • 10
      ks mandle
    • 2
      lžíce chleba Strouhaného
    • 3
      lžíce povidla 2-3
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 40
      g perník Strouhaného
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      lžička karamel

Postup přípravy receptu

1
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky vložíme rybí porce, a jakmile se začne opět voda vařit, zmírníme teplotu a vaříme 12-15 minut. Potom rybu opatrně děrovanou lopatkou vyjmeme na talíř. Zvlášť rozehřejeme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme, podlijeme procezeným vývarem z ryby, přidáme strouhaný perník a chléb, karamel, změklá povidla a víno a vaříme do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Uvařenou omáčku procedíme, přidáme oloupané na nudličky nakrájené mandle, přebrané, omyté rozinky a předem namočené švestky. Ještě krátce povaříme (ze švestek by neměly vypadnout pecky) a dochutíme podle chuti citronovou šťávou a cukrem. Do hotové omáčky vrátíme porce kapra a necháme v chladnu do druhého dne rozležet (v dřívějšíh dobách se kapr na černo připravoval o dva až tři dny dříve). Před podáváním zvolna ohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 12. 2014 14:29

    Nejlepší příloha je domácí vánočka ;-)

  • Frank | 21. 10. 2014 21:24

    Pokud si dobře pamatuji, tak název tohoto jídla zní "Kapr na černo s polskou omáčkou. Jinak moc dobré jídlo. :-)

  • Zdenka Korábová | 21. 12. 2006 16:21

    Kapr na černo mám spojený s vánocemi,pod Blaníkem se nedávalo ani pivo, ani víno, místo karamel, na osměženou zeleninu lžícii cukru a nechat zežlotnout . Omáča se jedla na štědrý den s houskovým knedlíkem a pak i další dny a to studenou -odražen ou - s vánočkou . Ach ty vzpomínky na dávné dětství.

  • Magda M | 13. 12. 2006 12:16

    Kapr na černo je výborný způsob přípravy. Škoda, že se nedělá častěji. Já dávám místo červeného vína černé pivo, ale i takto je určitě výborný. Hlavní problém je nesníst ho ten samý den a nechat ho odležet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Chleba Cibule Citronová šťáva Kapr Karamel Kořenová zelenina Mandle Máslo Nové koření Ocet Pepř mletý Perník Povidla Rozinky Sušené švestky Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Kuře „65“

Kuře „65“

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
92
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Máslové řízky
Máslové řízky
67
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
54
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr cibuláč
Kapr cibuláč
Kapr na anglické slanině
Kapr na anglické slanině
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Kapr na povidlech a mandlích s teplým…
Kapr na zelenině a víně
Kapr na zelenině a víně
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact