• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapama
Napište svůj komentář k receptu

Kapama

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapama
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g vepřová krkovice Nakrájené na kostky
    • 500
      g hovězí maso Nakrájeného na kostky
    • 500
      g kuřecí stehna
    • 250
      g rýže
    • 150
      g slanina
    • 300
      g jelito
    • 150
      ml červené víno
    • 350
      ml voda
    • česnek
    • sůl
    • bobkový list
    • 1
      hrnek červená řepa kostičky, nakládané

Postup přípravy receptu

1
Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu.
2
Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a rozdělíme na 5 dílů.
3
Klademe v následujících vrstvách:
4
1.) 1. díl zelí,
5
2.) mírně osolené a opepřené hovězí,
6
3.) 2. díl zelí,
7
4.) 1/3 hrnku červené řepy,
8
5.) 200 g rýže,
9
6.) krkovička,
10
7.) 3 díl zelí,
11
8.) 1/3 hrnku červené řepy,
12
9.) 200 g rýže,
13
10.) kuřecí stehna,
14
11.) 4. díl zelí,
15
12.) nakrájené jelito (špalky asi 3 cm),
16
13.) 5. díl zelí.
17
Zalijeme červeným vínem.
18
To vše se peče pod pokličkou 1 1/2 hod. na 140 °C, potom zvýšíme teplotu na 160 °C - pečeme 2 hodiny, poté zvýšíme na 180 °C a dopékáme ještě 2 hodiny.
19
Recept pochází z Bulharska, z městečka Bansko. Je to strašně dobré, ale údajně tak neekonomické, že Airan to dělá jednou do roka a to ji ještě musím moc přemlouvat.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 2. 8. 2011 21:00

    tento recept je treba priradit paní Airan, ta je autorkou

  • Airan | 29. 9. 2006 17:51

    Ryze se tam dava syrová. Stehna jsou lepsi nevykostena. Pane Jirout, vasi pochvalu si velmi cenim a dekuji vsem za zajem.

  • martin jirout | 29. 9. 2006 17:06

    zní to oprabdu dobře naprosto si dokážu představit vysledek, recept hodnotím za 1. velice dobrý nápad...

  • Zuzana Bernátová | 29. 9. 2006 16:59

    Tá ryža má byť uvarená,alebo surová?A kuracie stehná vykostené?

  • Aaron Novák | 29. 9. 2006 16:05

    Paní Sládková, starobylé městečko Bansko se nachazí na úpatí pohoří Pirin, nejhezčím pohoří na Balkaně. Pani Jarčušková, to teda jsem, děkuji a posílám pozdrav na Slovensko.

  • Simča Sládková | 29. 9. 2006 11:09

    Tak o tomhle jsem ještě neslyšela - nevím, jestli bych to já zkoušela, ale vypadá to přesně jako typ receptů, které by moji rodiče "spáchali" na nějaké rodinné oslavy. Budu se muset zeptat, jeslti tento recept znají. PS. Kde (ve které části Bulharska či u jakého většího města) se nachází Bansko?

  • Tereza Jarčušková | 29. 9. 2006 06:58

    Tak toto sa mi veľmi páči. Určite urobím v chladnejších dňoch v zime, vtedy sa dobre ukladá sádielko :))) Airan, manžel je gurmet.

  • Airan | 28. 9. 2006 17:34

    Autor nejsem ja, ale muj manzel:-))) Jen chci podotknout, ze je to nakladne na cas a el.energii, za tu dobu uz mam upeceneho krocana! Ale za poradní uplatek jako je POMALY HRNEC jsem to ochotna varit i casteji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Červené víno Česnek Hovězí maso Jelito Kuřecí stehna Kysané zelí Rýže Slanina Sůl Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

82
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kapama
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact