• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek brusinky (250 ml)
    • 125
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • vanilka čtvrt lusku nebo pár kapek esence, pokud nemáte
    • pomerančová kůra omytá, bez bílé části - 1 větší hoblinka + 3 větší usušené (pokud máte)
    • 2
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • na obalení
    • 3
      lžíce cukr krystal nebo moučka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky (menšího hrnce), která je vhodná pro vodní lázeň. Vezměte hrnec trošku větší než je velikost misky a nalijte do něj trochu vody. Dejte vařit.
2
Mezitím si v menším hrnci smíchejte cukr krystal (125 g), vodu (80 ml), pomerančovou šťávu, hoblinku pomerančové kůry a kousíček vanilkového lusku (nebo esence). Na nižším až středním plameni povařte, až vznikne sirup. Tento sirup přidejte do misky k brusinkám. Některé brusinky můžete (ale nemusíte) propíchnout párátkem, aby se z nich uvolnilo více šťávy.
3
Misku položte na hrnec s vařící vodou, přiklopte větším talířem a nechte 30 minut vařit na nízkém až středním ohni. Občas můžete zlehka promíchat. Během této fáze se ujistěte, že se vám nevyvařila voda.
4
Mezitím si můžete připravit cukr na obalení brusinek, pokud se je chystáte konzumovat rovnou, nebo čistou skleničku s víčkem. Cukr krystal (moučka) smíchejte s vanilkovým cukrem. Úplně nejlepší by bylo, kdybyste sušené hoblinky pomerančové kůry zasypali cukrem a nechali několik dní "nasáknout" aroma a chuť.
5
Vyndejte vanilkový lusk a pomerančovou kůru. Brusinky vyndejte ze sirupu na talířek (do misky), nechte 2 minutky trošičku oschnout a můžete je obalit v připravené cukrové směsi. Dejte na talířek/pečící papír a nechte oschnout. Sirup si můžete nechat pro jiné využití (šťáva, koktejl).
6
Pokud se nechystáte rovnou konzumovat, nalijte směs z misky rovnou do připravené skleničky, zavřete víčkem - takhle vám to v lednici vydrží až 2 týdny. Sirup může trochu zželírovat.
7
Takto připravené brusinky můžete jíst jako bonbony, použít jako zdobení na dort nebo na sklenku s martini nebo šampaňským.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kandované kaštany

Kandované kaštany

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339428) | 30. 3. 2025 12:39

    Vynikající, brusinky si přidávám do snídaně a nemají chybu! Místo vanilkového cukru používám cukr s pravou vanilkou od www.calderaspices.cz, má to pak uplně jiný rozměr chuti! Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Ostatní Z ovoce Srpen Září Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Cukr krystal Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Vanilka Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

78
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
67
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
30
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
19
Svařák
Svařák
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Tajná mise Bena Stillera: Inkognito v Tatrách, pak se ukryl v Česku!

Tajná mise Bena Stillera: Inkognito v Tatrách, pak se ukryl v Česku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact