• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek brusinky (250 ml)
    • 125
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • vanilka čtvrt lusku nebo pár kapek esence, pokud nemáte
    • pomerančová kůra omytá, bez bílé části - 1 větší hoblinka + 3 větší usušené (pokud máte)
    • 2
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • na obalení
    • 3
      lžíce cukr krystal nebo moučka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky (menšího hrnce), která je vhodná pro vodní lázeň. Vezměte hrnec trošku větší než je velikost misky a nalijte do něj trochu vody. Dejte vařit.
2
Mezitím si v menším hrnci smíchejte cukr krystal (125 g), vodu (80 ml), pomerančovou šťávu, hoblinku pomerančové kůry a kousíček vanilkového lusku (nebo esence). Na nižším až středním plameni povařte, až vznikne sirup. Tento sirup přidejte do misky k brusinkám. Některé brusinky můžete (ale nemusíte) propíchnout párátkem, aby se z nich uvolnilo více šťávy.
3
Misku položte na hrnec s vařící vodou, přiklopte větším talířem a nechte 30 minut vařit na nízkém až středním ohni. Občas můžete zlehka promíchat. Během této fáze se ujistěte, že se vám nevyvařila voda.
4
Mezitím si můžete připravit cukr na obalení brusinek, pokud se je chystáte konzumovat rovnou, nebo čistou skleničku s víčkem. Cukr krystal (moučka) smíchejte s vanilkovým cukrem. Úplně nejlepší by bylo, kdybyste sušené hoblinky pomerančové kůry zasypali cukrem a nechali několik dní "nasáknout" aroma a chuť.
5
Vyndejte vanilkový lusk a pomerančovou kůru. Brusinky vyndejte ze sirupu na talířek (do misky), nechte 2 minutky trošičku oschnout a můžete je obalit v připravené cukrové směsi. Dejte na talířek/pečící papír a nechte oschnout. Sirup si můžete nechat pro jiné využití (šťáva, koktejl).
6
Pokud se nechystáte rovnou konzumovat, nalijte směs z misky rovnou do připravené skleničky, zavřete víčkem - takhle vám to v lednici vydrží až 2 týdny. Sirup může trochu zželírovat.
7
Takto připravené brusinky můžete jíst jako bonbony, použít jako zdobení na dort nebo na sklenku s martini nebo šampaňským.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kandované kaštany

Kandované kaštany

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339428) | 30. 3. 2025 12:39

    Vynikající, brusinky si přidávám do snídaně a nemají chybu! Místo vanilkového cukru používám cukr s pravou vanilkou od www.calderaspices.cz, má to pak uplně jiný rozměr chuti! Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Ostatní Z ovoce Srpen Září Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Cukr krystal Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Vanilka Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční štola

Vánoční štola

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Friulské frico

Friulské frico

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

53
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
32
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
20
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact