• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Napište svůj komentář k receptu

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • voda
    • med
    • kyselina citronová
    • pomerančová kůra nebo celý pomeranč
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody.
2
Nejlepší je chemicky neošetřený pomeranč, který dobře vydrbeme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Z vody a cukru svaříme cukerný rozvar, do kterého můžeme přidat špetku kyseliny citronové (působí jako konzervant) a lžičku medu (ten zabrání tomu, aby cukr na kůře zpět nekrystalizoval a nedělal na ní bílý film).
3
Pokud nemáme bio pomeranč, kůru dáme do sklenice, zalijeme vodou a necháme louhovat 24 hodin. Pak vodu vylijeme, opět kůru zalijeme vodou a tento proces opakujeme třikrát. Pak kůru necháme okapat, nakrájíme na nudličky, které vaříme na mírném ohni v cukerném rozvaru cca 40 minut, dokud se nám voda téměř neodpaří.
4
Nudličky kůry necháme rozložené na mřížce oschnout cca 24 hodin a buď je potom pokrájíme na kostičky, které dáme do sklenice s uzávěrem a skladujeme v chladnu nebo můžeme nechat nudličky, namáčet je do čokolády (není nutná) a použít jako pamlsek.
5
Další možnost kandování je ta, že si uděláme rozvar, do kterého vložíme nudličky kůry, které v rozvaru vaříme 30 minut, pak kůru odstavíme, kůru ve zbylém neodpařeném rozvaru ponecháme do druhého dne marinovat, občas promícháme, pak vyjmeme a necháme na mřížce oschnout.
6
Takto můžeme kandovat i celé slabší plátky pomeranče i s dužinou, ale dáváme pozor na to, abychom mícháním neponičili jejich středy. Poté můžeme oschlé plátky pocákat čokoládou.
7
Nejrychlejší kandovaná kůra na mlsání je z pomeranče s chemicky neošetřenou kůrou, která se nakrájí na nudličky, povaří se krátce ve vodě, pak se scedí a nechá vystydnout. Proces opakujeme třikrát. Poslední krátké povaření se provádí v cukerném rozvaru, pak nudličky osušíme na plátěném ubrousku a polovinu každé nudličky obalíme v cukru krupici, polovinu v čokoládové polevě, necháme zatuhnout a podáváme.
8
Kandovat v rozvaru z cukru krupice, vody, kyseliny citronové a medu můžeme i zralé, ale pevné ovoce, jako jsou například hrušky, jablka, švestky, meruňky... S tím, že doba vaření je podstatně kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olina | 8. 12. 2016 05:49

    Vážně výborná!chutná bezvadně a mizla už při osychání :-D :-* .Pomwranče jsem koupila ty veliké a byly z nich pořádně dlouhé tyčinky.

  • Marie | 21. 6. 2016 13:43

    Výborný recept, který dělám řadu let :-) . Přidávám jí do různých buchet i do kynutých těst a přes zimu si jí nadělám dost, aby vydržela aspoň do další zimy. Dobrá je hlavně ve vánočce a jidáškách.

  • K. | 17. 4. 2016 17:38

    Vaše logika je nesmyslná. Pokud nevěříte na Bio, tak byste louhovala vše, protože na každé ovoce z obchodu se používá chemie tím pádem... A ta je člověku nebezpečná ;-)

  • Vendula | 27. 1. 2016 11:44

    Včera jsme to zkoušeli a je to skvělá záležitost. A čokoláda to doladí do dokonalosti uplně <3 . Nic jsme nelouhovali protože na bio popravdě nevěříme nikdo a považujeme to za pohádku pro děti a zbytečné tahání peněz z kapes těch naivních, ale to je individuální a kdo chce věřit ať věří.

  • Nikol | 9. 1. 2015 18:08

    Kandovaná kůra je skvělá. Takovou dobrotu jsem ani ve snu nečekala a moc jsem ani nedoufala, že to bude k jídlu. A je :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zákusky Zavařování & nakládání
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Svačina Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kyselina citronová Med Pomerančová kůra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Cheesecake

Cheesecake

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

32
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr…
20
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
19
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
18
Vánočka z domácí pekárny
Vánočka z domácí pekárny
18
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Další doporučené recepty:

Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
  • Recepty.cz
  • Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact