• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Napište svůj komentář k receptu

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • voda
    • med
    • kyselina citronová
    • pomerančová kůra nebo celý pomeranč
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody.
2
Nejlepší je chemicky neošetřený pomeranč, který dobře vydrbeme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Z vody a cukru svaříme cukerný rozvar, do kterého můžeme přidat špetku kyseliny citronové (působí jako konzervant) a lžičku medu (ten zabrání tomu, aby cukr na kůře zpět nekrystalizoval a nedělal na ní bílý film).
3
Pokud nemáme bio pomeranč, kůru dáme do sklenice, zalijeme vodou a necháme louhovat 24 hodin. Pak vodu vylijeme, opět kůru zalijeme vodou a tento proces opakujeme třikrát. Pak kůru necháme okapat, nakrájíme na nudličky, které vaříme na mírném ohni v cukerném rozvaru cca 40 minut, dokud se nám voda téměř neodpaří.
4
Nudličky kůry necháme rozložené na mřížce oschnout cca 24 hodin a buď je potom pokrájíme na kostičky, které dáme do sklenice s uzávěrem a skladujeme v chladnu nebo můžeme nechat nudličky, namáčet je do čokolády (není nutná) a použít jako pamlsek.
5
Další možnost kandování je ta, že si uděláme rozvar, do kterého vložíme nudličky kůry, které v rozvaru vaříme 30 minut, pak kůru odstavíme, kůru ve zbylém neodpařeném rozvaru ponecháme do druhého dne marinovat, občas promícháme, pak vyjmeme a necháme na mřížce oschnout.
6
Takto můžeme kandovat i celé slabší plátky pomeranče i s dužinou, ale dáváme pozor na to, abychom mícháním neponičili jejich středy. Poté můžeme oschlé plátky pocákat čokoládou.
7
Nejrychlejší kandovaná kůra na mlsání je z pomeranče s chemicky neošetřenou kůrou, která se nakrájí na nudličky, povaří se krátce ve vodě, pak se scedí a nechá vystydnout. Proces opakujeme třikrát. Poslední krátké povaření se provádí v cukerném rozvaru, pak nudličky osušíme na plátěném ubrousku a polovinu každé nudličky obalíme v cukru krupici, polovinu v čokoládové polevě, necháme zatuhnout a podáváme.
8
Kandovat v rozvaru z cukru krupice, vody, kyseliny citronové a medu můžeme i zralé, ale pevné ovoce, jako jsou například hrušky, jablka, švestky, meruňky... S tím, že doba vaření je podstatně kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olina | 8. 12. 2016 05:49

    Vážně výborná!chutná bezvadně a mizla už při osychání :-D :-* .Pomwranče jsem koupila ty veliké a byly z nich pořádně dlouhé tyčinky.

  • Marie | 21. 6. 2016 13:43

    Výborný recept, který dělám řadu let :-) . Přidávám jí do různých buchet i do kynutých těst a přes zimu si jí nadělám dost, aby vydržela aspoň do další zimy. Dobrá je hlavně ve vánočce a jidáškách.

  • K. | 17. 4. 2016 17:38

    Vaše logika je nesmyslná. Pokud nevěříte na Bio, tak byste louhovala vše, protože na každé ovoce z obchodu se používá chemie tím pádem... A ta je člověku nebezpečná ;-)

  • Vendula | 27. 1. 2016 11:44

    Včera jsme to zkoušeli a je to skvělá záležitost. A čokoláda to doladí do dokonalosti uplně <3 . Nic jsme nelouhovali protože na bio popravdě nevěříme nikdo a považujeme to za pohádku pro děti a zbytečné tahání peněz z kapes těch naivních, ale to je individuální a kdo chce věřit ať věří.

  • Nikol | 9. 1. 2015 18:08

    Kandovaná kůra je skvělá. Takovou dobrotu jsem ani ve snu nečekala a moc jsem ani nedoufala, že to bude k jídlu. A je :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zákusky Zavařování & nakládání
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Svačina Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kyselina citronová Med Pomerančová kůra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Kuře Anča

Kuře Anča

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Jadran dort

Jadran dort

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
40
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
36
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
36
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
22
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz První Vánoce Dády a Felixe bez Aničky (†29): Svátky stráví ve třech

První Vánoce Dády a Felixe bez Aničky (†29): Svátky stráví ve třech

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
  • Recepty.cz
  • Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact