• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule
    • 250
      g celer
    • 250
      g mrkev
    • 150
      g petržel
    • 1500
      g kančí kýta 1200 -
  • Koření
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • bobkový list
    • 150
      ml červené víno
    • nové koření
    • kmín
    • zázvor
    • pepř celý
    • marmeláda Šípková
    • jalovec

Postup přípravy receptu

1
Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a restujeme ze všech stran asi 10 minut. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a lehce podlijeme vodou. Necháme zavařit a vypnem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Takto naložené necháme uschované na chladném místě minimálně 2 - 3 dny. Potom přilijeme horkou vodu. Šťávu se zeleninou přepasírujeme do druhého hrnce. Lehce rozředíme červeným vínem a přivedeme k varu. Nakonec přidáme jednu a půl lžičky šípkové marmelády a rozmícháme ji. Do horké omáčky vložíme zpět maso a necháme jej prohřát.
3
Na ozdobení použijeme šlehačku a brusinky. Jako přílohu doporučuji rýži, bramborový knedlík nebo těstoviny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Kančí karbanátky / sekaná

Kančí karbanátky / sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena | 30. 1. 2013 19:09

    Já to nechápu - kdy se teda dusí maso, hned nebo až po těch 3 dnech?

  • Miluše Priesolová | 21. 1. 2013 14:33

    Tento recept je super,vařila jsem k tomu karlovarské knedlíky jen se po tom zaprášilo..........

  • Vlasta Novák | 17. 10. 2011 16:36

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2011 16:32

    Recept by si zasloužil zařadit ke svým kolegům do zvěřiny :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 11. 2010 16:47

    Takto připravuji i srnčí a nejraději s houskovým knedlíkem.Omáčka je lepší až druhý den,nebo ještě dýl :-),aby se rozložily chutě.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 11. 2010 17:20

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 11:26

    1 gram kančí kýty, to asi nebude správně že? O:-)

  • Di - | 2. 12. 2009 12:59

    Maso (kančí, srnčí, ale i hovězí nebo králičí) na červeném víně je u nás super sváteční jídlo. Jen místo šípkové zavařeniny dávám rybízovou a navíc trochu kečupu. Omáčka se musí uležet alespoň 2 dny nebo chutná jako nepodařená rajská. Jen o příloze mám trochu jinou představu, podle mě jsou ideální krokety, špecle a nejjednodušeji houskový knedlík. K tomu samozřejmě brusinky a zapít lahodným červeným.

  • Pavel Švec | 2. 12. 2009 09:15

    Opět chyba...!V troubě se maso peče 2 HODINY a asi 35minut...Nechápu čím to je, že se mi tam stratila slova...

  • Pavel Švec | 30. 11. 2009 22:37

    Omlouvám se, asi se vloudila chybička při kopírování textu...:-(Samozřejmě se maso po přiletí vody asi 35 minut peče v troubě na 180 stupňů..

  • jaja 13 | 27. 11. 2009 18:42

    To maso se pouze opéká 10 minut? Žádné dušení? Že k tomu přiliju horkou vodu a přepasíruju zeleninu asi nezpůsobí, že to maso bude "uvařené".

  • Šárka Klimešová | 27. 11. 2009 13:59

    Stará česká kuchyně v jedné z nejkrásnějších podob, dávám za jedna. Jen úplně malinké doplnění -maso je dobré během moření každý den obrátit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Jalovec Kančí kýta Kmín Marmeláda Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Sůl Zázvor

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

36
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Další doporučené recepty:

Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact