• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně s tymiánem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně s tymiánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kančí kýta
    • 1
      ks cibule - velká
    • 200
      g mrkev
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 2
      lžíce sádlo
    • 6
      ks pepř celý - kuličky
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • sůl
    • 400
      ml červené víno cca
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 1
      lžíce rybízový džem , marmeláda
    • pepř mletý
  • Marináda
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      ks jalovcové bobule
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks snítka tymiánu - čerstvé snítky
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
2
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
3
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
4
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
5
Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.
6
Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kančí guláš

Kančí guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sheep | 30. 12. 2014 19:58

    No určitě bych nedával do marinády na 3 dni sůl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Zvěřina Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Jalovcové bobule Kančí kýta Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rostlinný olej Rybízový džem Sádlo Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Mraky

Mraky

Italská omáčka

Italská omáčka

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

318
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
56
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact