• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kanadský králík
Napište svůj komentář k receptu

Kanadský králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kanadský králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík naporcovaný
  • Marináda
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks cibule velká -nakrájet
    • 1
      ks česnek palička - nakrájet
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička ocet
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 0,50
      lžička chilli
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 1
      sklenice kečup - jemný může být i více

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby všechny kousky byly namočené. Necháme do druhého dne v lednici odležet. Druhý den vložíme do trouby a pečeme, dokud je maso měkké.
2
Můžeme podávat s bramborem, knedlíky a zelím.... Marináda je i výborná studená s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na petrželi

Králík na petrželi

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Trhaný králík na krupicové kaši

Trhaný králík na krupicové kaši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ugg forum | 3. 11. 2013 05:05

    Awsome site! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also. ugg forum http://magasin-ugg-paris-rue-vieille-du-temple.northcoastparks.com

  • Kučis | 16. 8. 2013 11:00

    Jj, půlka másla bohatě stačí.

  • gifts for men | 8. 7. 2013 18:34

    I have no idea how you do this but I’m completely fond of this blog. gifts for men http://www.link898.com/

  • nike blazer vintage | 18. 4. 2013 17:48

    Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass' favor. nike blazer vintage http://nikeblazervintage5.webnode.fr

  • ugg boots sales | 21. 11. 2012 18:54

    I simply wanted to compose a remark to thank you for all the wonderful tricks you are placing on this site. My time consuming internet investigation has finally been paid with awesome facts and strategies to write about with my companions. I 'd tell you that many of us visitors are very lucky to exist in a great community with so many special people with interesting hints. I feel very privileged to have come across your entire webpages and look forward to many more pleasurable moments reading here. Thank you again for a lot of things. [url=http://www.uggsgreeceonline.org]ugg boots sales[/url] <a href="http://www.uggsgreeceonline.org" title="ugg boots sales">ugg boots sales</a>

  • Ladis | 2. 10. 2011 09:00

    Je to super deti to zboznuji

  • blackie.m | 2. 3. 2011 12:49

    Kanadské proto, že marináda je v podstatě kanadská Barbecue omáčka, kterou jsem objevila v Mezinárodní kuchařce z r. 1988 ;-) a omáčka je určitě ještě mnohem starší. Jinak výborné, místo másla jsem použila polovinu množství olivového leje a kečup napůl s rajským protlakem - malinko "dietnější" verze :) Dá se jen tak s chlebem, dobré jsou i mini kolínka .

  • Di | 9. 1. 2007 15:09

    Je to vlastně králičí obdoba receptu Kuře na pátek. Nevím, pro kanadský, ke mně se tento recept dostal jako čína, ale děti ho pojmenovali jako mexické kuře. Obojí je skvělé, lze přidat (zvláště na králíka) kysanou smetanu. To ale samozřejmě znamená ubrat dost máslo. Já ho na kuře dávám docela malinký kousek, kuře pustí dost tuku, králík je přeci jen sušší, ale půlka másla je až až. Peču naporcované.

  • Ivana | 9. 1. 2007 14:12

    Tak jsem králíka vyzkoušela a byl dobrý, dala jsem celé máslo, ale zdálo se mi to moc. Příště jen půlku másla.

  • Jarča | 30. 10. 2006 12:27

    Pekla jsem v neděli, bylo to výborné!

  • Pavlína | 29. 10. 2006 12:30

    Můžu doporučit, odzkoušeli jsme tento recept a výsledek byl skvělý. Všem chutnalo, zařazujeme mezi oblíbené recepty. Podle rady paní Radky jsme dali půl másla a stačilo to. Dáváme 1.

  • Radka K. | 24. 10. 2006 10:40

    Marinádu nalít na maso teplou. Taky tento recept dělám, jen dávám půl másla a stačí to. Je to výborný recept. Dělám i s kuřetem.

  • Andrea | 23. 10. 2006 23:05

    Nezdá sa Vám 2 lyzicky soli presprílis? Sójová omácka, worcester a kechup obsahujú velké mnozstvo soli.

  • Monika | 23. 10. 2006 12:41

    Tu marinádu na to leju teplou a potom to nechám vychladnout a pak dám do lednice.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 10. 2006 10:46

    Tu marinádu ale asi nalít vychladlou, ne? Jinak to může býr dobrota:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Cukr Kečup - jemný Králík Máslo Ocet Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

231
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
178
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
21
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
18
Pangas raz dva
Pangas raz dva
17
Musaka z cuket
Musaka z cuket

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kalifornské ořechové muffinky
Kalifornské ořechové muffinky
Kalifornský salát
Kalifornský salát
Kamčin dortík
Kamčin dortík
Kanapky s paprikášem
Kanapky s paprikášem
Kančí guláš
Kančí guláš
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
  • Recepty.cz
  • Kanadský králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact