• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kaldoun s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Kaldoun s játrovými knedlíčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční česká polévka z drůbežího vývaru vás skvěle zahřeje i v nejchladnějších dnech. Budeme ji připravovat z kachního vývaru, drůbků a pořádné dávky zeleniny. Na závěr přidáme knedlíčky z kachních jater, které pokrm dotáhnou k dokonalosti.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka jemně nasekaná plocholistá
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      l vývar kachní
    • 2
      hrst nudle vaječné
    • 200
      g drůbky vařených z vývaru
  • Knedlíčky
    • sůl
    • 1
      hrst majoránka sušená
    • 6
      lžíce strouhanka
    • pepř mletý
    • petrželka nasekaná
    • 200
      g kachní játra

Postup přípravy receptu

1
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte moukou a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a minimálně 20 minut povařte, poté přidejte drobně nakrájené droby, petreželku a uvařené nudličky. Osolte a opepřete, podávejte s knedlíčky. Na knedlíčky rozmixujte játra, vmíchejte drcený česnek, bylinky, osolte a opepřete. Postupně přidávejte strounanku - jen tolik, aby knedlíčky šly formovat. Uvařte je ve vroucí vodě a vložte do kaldounu.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzený vývar

Uzený vývar

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Drůbky Hladká mouka Kachní játra Majoránka Máslo Mrkev Nudle Pepř mletý Petržel Petrželka Šalotka Strouhanka Sůl Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

58
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Grilované kuřecí s ananasem a chilli
Grilované kuřecí s…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kaldoun
Kaldoun
Kalifornské ořechové muffinky
Kalifornské ořechové muffinky
Kalifornský salát
Kalifornský salát
Kamčin dortík
Kamčin dortík
  • Recepty.cz
  • Kaldoun s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact