• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kakaový korpus / bábovka z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao dle barvy těsta 2 -
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
  • Dále dle chuti do bábovky
    • čokoláda nasekaná
    • ořechy nasekané
    • poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka zapracujeme do těsta i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím vyložené nebo máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 30 cm, zaklopíme zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, pak necháme chvilku zchladnout a vyklopíme. Po vyklopení korpus necháme zcela zchladnout, prokrojíme, mažeme a zdobíme dle chuti a fantazie krémy, šlehačkou, ovocem, pařížskou šlehačkou...
2
Pokud máme do remosky dutý střed na přípravu bábovek, můžeme si upéct i tu (postup je stejný), kdy těsto můžeme maličko přisladit nebo do něj přidat nasekanou čokoládu, případně i nasekané ořechy, mandle... a po upečení, po vychladnutí, posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou, kokosem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kakaový korpus

Kakaový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Mléko Ořechy Poleva Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Luxus řez

Luxus řez

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

362
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
173
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
138
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
83
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
82
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

Seriálový krasavec Böhm: Otevřeně o životě s partnerem!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la…
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kaldoun
Kaldoun
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact