• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kakaový korpus / bábovka z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao dle barvy těsta 2 -
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
  • Dále dle chuti do bábovky
    • čokoláda nasekaná
    • ořechy nasekané
    • poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka zapracujeme do těsta i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím vyložené nebo máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 30 cm, zaklopíme zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, pak necháme chvilku zchladnout a vyklopíme. Po vyklopení korpus necháme zcela zchladnout, prokrojíme, mažeme a zdobíme dle chuti a fantazie krémy, šlehačkou, ovocem, pařížskou šlehačkou...
2
Pokud máme do remosky dutý střed na přípravu bábovek, můžeme si upéct i tu (postup je stejný), kdy těsto můžeme maličko přisladit nebo do něj přidat nasekanou čokoládu, případně i nasekané ořechy, mandle... a po upečení, po vychladnutí, posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou, kokosem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kakaový korpus

Kakaový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Mléko Ořechy Poleva Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

51
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
38
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
22
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory s…
19
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicovo-tvarohový…
16
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la…
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kaldoun
Kaldoun
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact