• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Napište svůj komentář k receptu

Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 96
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 220
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce kakao dle barvy, cca
    • 1
      ks prášek do pečiva nebo plnější lžička sody
    • 1
      lžička skořice - mletá nebo perníkové koření
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl olej
    • 500
      ml podmáslí nebo kefír

Postup přípravy receptu

1
Sypké suroviny smícháme v míse a následně vmícháme vejce, olej a podmáslí či kefír.
2
Po řádném promíchání těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného vyššího plechu, dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

3
Tento velmi rychlý koláč můžeme obměnit a vyšperkovat tím, že ho po upečení přelijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem či ořechy. Také můžeme na těsto naskládat pokrájené sezónní ovoce (jablka, hrušky, švestky, meruňky... , posypat drobenkou a upéct dozlatova.
4
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr koláč

Fofr koláč

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Olej Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Masové závitky

Masové závitky

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

97
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
45
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
28
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zemřel Chris Rea: Po letech zdravotních problémů odešel ve spánku

Zemřel Chris Rea: Po letech zdravotních problémů odešel ve spánku

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Další doporučené recepty:

Kakaový dort s jahodovým cottage-sýrem
Kakaový dort s jahodovým cottage-sýrem
Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem
Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem
Kakaový koláč s tvarohem
Kakaový koláč s tvarohem
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
  • Recepty.cz
  • Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact