• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Napište svůj komentář k receptu

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kachní stehna
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl (na dochucení)
    • 400
      g máslo (přepuštěné)
    • 600
      g zelenina míchaná (mrkev, cuketa, řapíkatý celer)
    • 375
      ml zeleninový vývar
  • Na placičky
    • 250
      g polenta
    • cukr (na dochucení)
    • sůl (na dochucení)
    • pepř mletý (na dochucení)
    • muškátový květ (na dochucení)
    • rostlinný olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

1
Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte zeleninu a poté podlijte zeleninovým vývarem. Zakryté pak nechte asi 20 minut dusit. Vyjměte a nechte stranou v teple. Polentovou krupici vařte podle návodu (1 díl polenty, 2 díly osolené vody ze začátku za neustálého, poté za občasného míchání vařit asi 40 minut na hustou kaši). Ochuťte trochou muškátového květu a cukru. Hmotu vylijte na pečicím papírem pokrytý plech a rozetřete ji, aby byla asi 1 cm vysoká. Nechte vystydnout. Z vychladlé polenty vykrajujte kulaté placičky o průměru asi 8 cm a před podáváním je krátce osmažte na oleji nebo na sádle.
2
----
3
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovými placičkami

Filé s bramborovými placičkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:31

    Zdroj doplněn, díky za info.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:10

    pár chybně přeložených ingrediencí jako záměna zeleninového a slepičího vývaru nepočítám.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:08

    Tak asi překládáte špatně. Jediné, co tomuto receptu chybí je třešňové sauté, které Vaše redakce jednoduše vynechalo. Jako rodilý mluvčí NJ a překladatel poznám celkem snadno, co je totožné.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:59

    Předpokládám, že časopis F.O.O.D. to má právně ošetřeno. A pokud správně překládám, ten recept úplně totožný není viz. ingredience.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:44

    To je sice možné, ale pak je nutno jmenovat zdroj časopisu, a pak taky zase časopis F.O.O.D. porušuje autorská práva. :-\

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:40

    Dobrý den, toto je recept z časopisu F.O.O.D., všechny recepty z něj sem vkládáme.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:04

    I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...).Opisovat umí každý, přeložit něco umí kdekdo, bohužel ne každý, kdo sem recepty přidává, ty "své" recepty vůbec vyzkouší, natož aby jim přidal něco vlastního... :-( Zdroj tohoto receptu je: "Entenkeule mit Polentaplätzchen." Burgenland Schmeckt, 23. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/entenkeule-mit-polentaplaetzchen/browse/1.html>.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kachní stehna Kmín Majoránka Máslo Muškátový květ Pepř mletý Polenta Rostlinný olej Sůl Zelenina Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
10
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
9
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím…
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kai tod taucheo
Kai tod taucheo
Kakánek
Kakánek
Kakaová bábovka
Kakaová bábovka
  • Recepty.cz
  • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact