• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Napište svůj komentář k receptu

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kachní stehna
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl (na dochucení)
    • 400
      g máslo (přepuštěné)
    • 600
      g zelenina míchaná (mrkev, cuketa, řapíkatý celer)
    • 375
      ml zeleninový vývar
  • Na placičky
    • 250
      g polenta
    • cukr (na dochucení)
    • sůl (na dochucení)
    • pepř mletý (na dochucení)
    • muškátový květ (na dochucení)
    • rostlinný olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

1
Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte zeleninu a poté podlijte zeleninovým vývarem. Zakryté pak nechte asi 20 minut dusit. Vyjměte a nechte stranou v teple. Polentovou krupici vařte podle návodu (1 díl polenty, 2 díly osolené vody ze začátku za neustálého, poté za občasného míchání vařit asi 40 minut na hustou kaši). Ochuťte trochou muškátového květu a cukru. Hmotu vylijte na pečicím papírem pokrytý plech a rozetřete ji, aby byla asi 1 cm vysoká. Nechte vystydnout. Z vychladlé polenty vykrajujte kulaté placičky o průměru asi 8 cm a před podáváním je krátce osmažte na oleji nebo na sádle.
2
----
3
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovými placičkami

Filé s bramborovými placičkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:31

    Zdroj doplněn, díky za info.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:10

    pár chybně přeložených ingrediencí jako záměna zeleninového a slepičího vývaru nepočítám.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:08

    Tak asi překládáte špatně. Jediné, co tomuto receptu chybí je třešňové sauté, které Vaše redakce jednoduše vynechalo. Jako rodilý mluvčí NJ a překladatel poznám celkem snadno, co je totožné.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:59

    Předpokládám, že časopis F.O.O.D. to má právně ošetřeno. A pokud správně překládám, ten recept úplně totožný není viz. ingredience.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:44

    To je sice možné, ale pak je nutno jmenovat zdroj časopisu, a pak taky zase časopis F.O.O.D. porušuje autorská práva. :-\

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:40

    Dobrý den, toto je recept z časopisu F.O.O.D., všechny recepty z něj sem vkládáme.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:04

    I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...).Opisovat umí každý, přeložit něco umí kdekdo, bohužel ne každý, kdo sem recepty přidává, ty "své" recepty vůbec vyzkouší, natož aby jim přidal něco vlastního... :-( Zdroj tohoto receptu je: "Entenkeule mit Polentaplätzchen." Burgenland Schmeckt, 23. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/entenkeule-mit-polentaplaetzchen/browse/1.html>.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kachní stehna Kmín Majoránka Máslo Muškátový květ Pepř mletý Polenta Rostlinný olej Sůl Zelenina Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
14
Rizoto s vepřovou konzervou
Rizoto s vepřovou…
14
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím…
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kai tod taucheo
Kai tod taucheo
Kakánek
Kakánek
Kakaová bábovka
Kakaová bábovka
  • Recepty.cz
  • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact