• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa s ovocem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa s kůží
    • pepř mletý hrubě mletý
    • sůl
    • 100
      g hroznové víno bezsemenné, cca
    • 100
      g jablko - kyselejší, oloupané
    • červené víno (lze i bílé)
    • skořice - mletá špetka

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Na rozpálené suché pánvi bez tuku smažíme prsa nejprve kůží dolů cca 5 - 7 minut, dle velikosti prsou.
2
Po otočení prsou smažíme z druhé strany prsa opět dle jejich velikosti cca 5 minut, kdy do pánve s tukem můžeme (nemusíme) vložit provonět rozmáčknutý česnek nebo snítku rozmarýnu nebo tymiánu, které v době hnědnutí z tuku odstraníme.
3
Během smažení prsou si rozpálíme troubu na 220 stupňů, osmažená prsa přendáme do zapékací misky nebo kastrolku, přelijeme lžící tuku z pánve, mírně osolíme a dáme do trouby (již vypnuté) na cca 5 minut dojít.
4
Během odležení prsíček si z pánve slijeme tuk stranou, do pánve s výpekem (ne s tukem) přidáme cca necelý decilitr vína, který necháme zprudka odpařit a ke konci, až se nám začne víno "táhnout"přidáme nejprve na plátky nebo tenké hranolky pokrájené jablko, které necháme krátce ve vínu povařit s malou špetkou skořice a poté přisypeme a necháme prohřát i kuličky hroznového vína (velké můžeme přepůlit).
5
Prsa pokrájíme na plátky, rozložíme do vějíře na talíř, přidáme ovoce z pánve, přelijeme šťávou a podáváme.
6
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, dýňovým nebo batátovým pyré...
7
Milovníci ořechů můžou před podáváním, přidat k ovoci do pánve ještě nasucho opražená nasekaná vlašská jádra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kachní
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Hroznové víno Jablko Kachní prsa Pepř mletý Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Caprese

Caprese

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Fofr perník

Fofr perník

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

Nikol Švantnerová o otci své dcery: Novinky ve vztahu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Další doporučené recepty:

Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jarním salátem
Kachní prsa s jarním salátem
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím…
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact