Vsaďte na šťavnatá kachní prsa s dokonale vykřupanou kůžičkou. V kombinaci se sladkokyselými jablky, zelím a dvěma druhy knedlíků je prostě neodolatelná.
Troubu zapněte na 200 °C. Kachní prsa osolte, opepřete a vetřete drcený kmín. Vložte do pekáčku, podlijte troškou vody, přiklopte a pečte asi 60 minut. Poté potřete medem, přidejte rozpůlená jablka a pečte při 180 °C odklopené asi 30 minut.
Mezitím si připravte oba druhy knedlíků. Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte do mísy, smíchejte s vejcem, moukou a solí. Vytvarujte tři menší šišky. Vařte v osolené vodě asi 15 minut. Vyjměte a nakrájejte.
Na mléčné knedlíky smíchejte v míse mouku, nakrájené housky a sůl. Přidejte mléko, žloutky a sníh z bílků. Těsto rozdělte do dvou mikrotenových sáčků a vytvarujte šišky. Vařte ponořené ve vodě ve velkém hrnci 28 minut (část sáčku nechte přesahovat přes okraj hrnce, aby se neponořil celý). Pak je vyjměte a naporcujte.
4
V hrnci rozehřejte sádlo, orestujte na něm nasekanou cibulku, vmíchejte bílé zelí, dochuťte solí, kmínem a duste doměkka, asi 10 minut. Nakonec zahustěte moukou a duste dalších 5 minut. Postup opakujte stejně i s červeným zelím.