• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna s fíkovým zelím
Napište svůj komentář k receptu

Kachna s fíkovým zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna s fíkovým zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • 200
      g celer
    • 1
      ks pórek
    • 4
      ks mrkev
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks kachna
  • Na zelí:
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • rostlinný olej
    • 1
      ks skořice
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 1
      kg červené zelí
    • 2
      lžíce med
    • 200
      ml jablečný džus
    • 8
      ks fíky
    • 2
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk. Cibuli, mrkve, celer a pórek nakrájejte a rozložte na plech. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Kachnu průběžně přelévejte a občas otočte, pečte doměkka (asi 2 hodiny). Nakrouhejte zelí. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte zelí a 10 minut poduste. Podlijte vínem a džusem, přidejte bobkový list, balzamiko a skořici. Duste asi 25 minut, podle potřeby podlijte. Fíky nakrájejte na měsíčky, smíchejte je s medem a vmiste do zelí. Osolte, opepřete. Vyjměte bobkový list a skořici a udržujte v teple. Zeleninu rozmixujte a ještě dohladka propasírujte. Z výpeku sesbírejte tuk, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Vmíchejte propasírovanou zeleinu. Kachnu podávejte se zelím a omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Trhaná kachna / husa se zelím a…

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Přílohy Knedlíky Drůbeží Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Celer Červené víno Červené zelí Cibule Drůbeží vývar Fíky Jablečný džus Kachna Med Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Skořice Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Dýňový krém

Dýňový krém

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
33
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
33
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
30
Domácí kečup
Domácí kečup
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Kachna po staročesku
Kachna po staročesku
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kachna s nádivkou z remosky
Kachna s nádivkou z remosky
  • Recepty.cz
  • Kachna s fíkovým zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact