• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
Napište svůj komentář k receptu

Kachna pod stolem

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna pod stolem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 750
      g brambory
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme povařit zelí s 0,5 l vody taktéž 10 minut. Cibuli nakrájíme a smícháme se zelím a červenou paprikou. Dáme na dno pekáče(větší). Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme a naplníme ochucenými brambory. Zašijeme. Já plním i krk. Položíme na zelí, osolíme ji, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou na začátku na 200 °C, pak snížíme na 180 °C asi po 20 minutách. Pečeme celkem 1 hodinu a 45 minut (podle trouby). Taková kachna je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.
2
Říkáme tomu kachna pod stolem, protože na Štědrý den máme půst a pod stolem kachnu, prostě něco s křídlama, aby k nám přiletělo štěstí. Nevim zda ta kachna má na štěstí opravdu podíl, ale zatím to u nas funguje, vyzkoušejte to taky .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky pod sněhem

Roštěnky pod sněhem

Kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsa pod peřinkou

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jakub Slupicki | 31. 5. 2009 12:59

    Caues :-) tak to prave delam a myslim, ze to vypada dobre ;-) zatiim tak drzte palce :-)

  • Alena Francová | 8. 3. 2008 01:07

    Tak zítra jdu na to.Držte mi palce, kachnu dělám sama poprvé a jsem vděčná za každou radu. Dám vědět.

  • janule | 9. 10. 2007 11:31

    ahoj.jak poznám že je kachna hotová, je na to nějaký trik.děkuji

  • Jana | 3. 9. 2007 12:31

    Včera jsem recept vyzkoušela jako sváteční nedělní oběd. Ale protože jsme jenom dva, pekla jsem jenom dvě kachní čtvrtky. Brambory jsem naskládala pod kachnu i kolem ní a v průběhu pečení jsem je obracela v zelí, udělala se na nich kůrčička. Děkuji za vynikající recept!!!

  • Airan | 13. 3. 2007 08:49

    Madlinko, zadna, postaci ti brambory:-))

  • madla | 13. 3. 2007 00:40

    Dotaz - jaká příloha?

  • Airan | 7. 1. 2007 18:33

    Marketko, jsem moc rada ze chutnalo:-)) Potesilo me to.

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:21

    samozřejmě dávám jedničku:o))))

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:20

    tak a jsme po obědě:o))musím říct,že to nemělo chybu,jen jsem místo bazalky použila mletý kmín.určitě budu opakovat:o))díky za recept který určitě doporučim dál...

  • Lenka | 3. 1. 2007 09:36

    Už se mi stýskalo po Vašich receptech!!!Mně se na vánoce povedla podle Apetitu kachna s brusinkovou nádivkou, ale tuhle taky vyzkoušíme, jen, co trochu zhubneme :-)

  • pupen Hons | 2. 1. 2007 22:58

    Airan, no toto! Super! Kachna, to je ončo:-)))

  • Květoslava B. | 2. 1. 2007 19:05

    Tak kachnička je v mrazáku, o víkendu jdu na to.

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 18:49

    děkuji a určitě vyzkouším,jen musim sjet někam pro kachničku:o))

  • Airan | 2. 1. 2007 17:37

    Nerozvari, uz jsem zkousela syrove podle receptu z labuznika a zustali tvrde. Sousedka mi poradila predvarit a byli akorat. Je to velmi jednoduche a malo pracne, brambory jsou velice chutne:-))

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 17:18

    Paní Arian recept je velmi zajímavý ale chtěla bych se zaptat na ty brambory nerozvaří se při dvou hodinovém vaření??nebo to tak má být a vysledek je neco jako bramborová nádivka??rády bych vyzkoušela..

  • Hana Rožníčková | 2. 1. 2007 11:32

    To musí být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Kachní maso Kmín Kysané zelí Paprika - sladká Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

89
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
48
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
36
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
32
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
31
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact