• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna Imperial
Napište svůj komentář k receptu

Kachna Imperial

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna Imperial
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 5
      g šafrán pravý
    • 1
      ks kachna
    • 0,35
      kg kaviár
    • 1
      hrst líbeček
    • 3
      ks vanilka pravé lusky
    • 100
      ml panenský olivový olej ultra extra virgine
    • 1
      ks humr větší
    • 100
      g koňská roštěnka
    • 150
      g lanýž

Postup přípravy receptu

1
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu.
2
1) Připravíme nádivku pro kachnu:
3
Na rozehřátém oleji (stupeň 6) smažíme 3 minuty vanilkové lusky, než začnou tmavnout a přidáme šafrán, smažíme další 3 minuty. Vložíme Koňskou roštěnku nakrájenou na kusy 1x1x2 cm. Když je maso hnědé, promícháme s kaviárem a nadrobno nakrájeným líbečkem a lanýži a necháme vychladnout.
4
2) Nadívání kachny:
5
Nádivkou naplníme vnitřek kachny. Zároveň kachně nařízneme prsní sval a plníme POD něj. Nezapomeňte ani na stehna. Dáme péct do vyhřáté trouby na 120 stupňů po dobu 6 hodin.
6
3) Humr:
7
Humra nakrájíme BEZ zbavení krunýře na co nejdelší nudličky a vložíme do fritovacího hrnce na 6 minut, 210 stupňů (původně na pánvi s velkým množstvím oleje), pozor, nutno fritovat v extra panenském olivovém oleji. Následně necháme odkapat na textilním ubrousku.
8
4) Servírujeme na třetiny nakrájenou kachnu s humrovými hranolky (pro labužníky možno potřít máslem).
9
Dobrou imperiální chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 19. 3. 2016 16:45

    Fritovat na panenském oleji - plus ta směs skoro všeho - to snad musí bejt fejk, tohle by žádný normální kuchař nevařil :-D

  • Jirka | 22. 6. 2015 22:57

    ty seš debil :-D jsem zvědavý jestli se někdo nachytal

  • atj | 15. 1. 2015 17:02

    Coz o to, obtizne to tak asi nebude ale ty suroviny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
Maso Drůbeží Dary moře Pozdní večeře Pečení Smažení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Humr Kachna Kaviár Koňská roštěnka Lanýž Líbeček Panenský olivový olej Šafrán Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

143
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
56
Mrkvovo-kedlubnové placky
Mrkvovo-kedlubnové placky
38
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
33
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
32
Slaný koláč z listového těsta
Slaný koláč z listového…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Kafíčkový moučník
Kafíčkový moučník
Kaftedakia
Kaftedakia
Kachna bez práce
Kachna bez práce
Kachna na kari
Kachna na kari
Kachna na medu
Kachna na medu
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kachna Imperial
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact