• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • K3 - kuře, kari, kukuřice
Napište svůj komentář k receptu

K3 - kuře, kari, kukuřice

autor: kristi
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
K3 - kuře, kari, kukuřice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso steaky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice menší
    • 1
      dl smetana (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme kuřecí maso, nakrájené na kostky. Okořeníme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka. Zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve vodě, provaříme alespoň 7 minut. Nakonec do omáčky vsypeme kukuřici a můžeme zjemnit smetanou.
2
Pokrm podáváme s rýží, navrch přizdobíme - např. nakrájenou pórkovou natí, zelenou petrželí atd. Můžeme zvolit samozřejmě i jinou přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

Smetanové fazolky a kukuřice s masem…

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

Kukuřice v alobalu

Kukuřice v alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza B | 3. 9. 2010 18:04

    Dnes jsem to uvařila příteli na oběd a oba jsme si hodně pochutali :) Kdo má rád kari a kukuřici, bude spokojen :)

  • Frantiska :) | 10. 5. 2008 17:24

    Pane Josef T. velmi doporucu knihu Massimo Montanari> Hlad a hojnost. Dejiny stravovani v Evrope. NLN 2003 Rozsiri vam to obzory je to velmi tenka knizka

  • Zora Manasová | 10. 5. 2008 16:29

    Ako milovníčka nielen histórie viem, že kukuricu používali v Amerike dávno pred jej objavením Európanmi. A dodnes ju používajú oveľa viac, než my - napríklad z nej robia aj múku. A, mimochodom, aj rajčiny boli pestované dlho len ako ozdoba, lebo belosi v Amerike boli presvedčení, že sú jedovaté. Až verejná konzumácia a prežitie stravníka presvedčila aj ostatných, že sú jedlé a dobré.

  • Alena Folkmanová | 8. 2. 2008 21:02

    Mě je ten recept sympatický a určitě do něj jdu. Já se snažím kukuřici procpat skoro do všeho, protože jí miluju a neřeším z jakého kontinentu která přísada pochází. Ono totož pane Jozef brambory na halušky jsou taky z Ameriky. Ale koukám že to už tu je psáno. Důležité je aby se vám při přečtení receptu sbíhaly sliny :-)

  • Barbora Pospichalova | 9. 4. 2007 14:42

    Moc dobre a rychle nasi male to taky chutnalo moc doporucuju.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:28

    Jednoduché a dobré,zvláště pro nás zaměstnané a vhodné i pro malé děti.Jak jsem si všimla i u komentářů u jiných receptů tak pan Jozef T. je evidentně odborník "na všechno". :-))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 06:53

    Pán Jozef, netvrdite, že pred 10 rokmi u nás kukuricu nikto nepoužíval, vy možno nie, ale to neznamená , že ani ostatní nie. U nás sa kukurica používala a používa často a už moja babička ju v kuchyni používala hodne, pretože bola na to zvyknutá z detstva. A to sa písalo 19. stor. Mimochodom, aj zemiaky, ktoré prišli z Ameriky ako píše pani Edita, sa na našom území rozšírili len vďaka tomu, že Mária Terézia ich nariadila dekrétom konzumovať, pretože ľudia zomierali od hladu. Dovtedy ich nikto nechcel jesť. A nevadí to, však ? Mimochodom, aj v Indii, kde si kari mieša každá domácnosť sama, je kombinácia kukurice a kari. Dnes už asi ťažko nájdete jedlá striktne pochádzajúce z jedného kontinentu.

  • Di | 23. 1. 2007 19:41

    To snad vadí? Hlavně když nám ta kukuřice chutná. Čím si myslíte, že byly po přivezení do Evropy brambory? Celá dvě století pouze okrasnou rostlinou. Teprve v 18.století se začaly jíst a stejně jako kukuřice vyřešily problém s opakujícími se hladomory. No a dneska tvoří většinu příloh, dělají se z nich hranolky, krokety, knedlíky, kaše i sladká jídla a moučníky. Vadí to snad někomu?

  • Jozef T. | 23. 1. 2007 17:49

    P. Nemcová, moznoze môj príspevok nebol vsetkým dostatocne zrozumitelný. Snazil som sa "zaobalit" potraviny do nezlúcitelnosti z dôvodov vzdialených kontinentov. V skutocnosti sa jednalo o kukuricu, ktorá az do obdobia velkého hladu v 30-tych rokoch 20. st. v USA bola len krmovinou pre osípané.

  • Ivka | 21. 1. 2007 19:23

    Já přidávám také nakrájený pomeranč a trošku chilli, máme raději pikantní. Je to také výborné.

  • Edita Nemcová | 20. 1. 2007 11:50

    Myslím, že je množstvo jedál, ktoré vznikli kombináciou ingrediencií z viacerých kontinentov a vôbec im to neubralo na chuti. Len tak na okraj, základnou súčasťou bryndzových halušiek, ktoré spomínate, sú strúhané zemiaky, ktoré sa do Európy dostali z amerického kontinentu. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že kombinácia tejto "americkej" suroviny s našou slovenskou bryndzou chutí znamenite.

  • Jana Povolná | 19. 1. 2007 19:35

    to přeci nevadí...zkusit se má všechno :-) ... a když chutná,tak je mi úplně jedno odkud která surovina pochází :-)

  • Jozef T. | 19. 1. 2007 16:34

    Po prvý raz vidím kombináciu dvoch svetadielov v jednom tanieri - curry (Ázia), kukurica (Amerika). Nezdalo by sa Vám trochu nezvycajné dat napr. do bryndzových halusiek avokádo? Tak totizto vyzerá kombinácia s kukuricou... Chápem, ze treba vymýslat nové recepty, ale myslím si, ze vsetko má urcité hranice. Pred 10-15 rokmi u nás kukuricu nikto nepouzíval a teraz ju nájdete aj v palacinkách!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

72
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
62
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
18
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Ornella poprvé vysvětlila zdravotní kolaps ve Varech: Probudily se mi neštovice z dětství!

Ornella poprvé vysvětlila zdravotní kolaps ve Varech: Probudily se mi neštovice z dětství!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček a co to on něm vypovídá?

Kočičí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček a co to on něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • K3 - kuře, kari, kukuřice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact