• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 66
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kelímek polohrubá mouka
    • 1
      kelímek hrubá mouka
    • 0,50
      kelímek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva Nemusí být úplně celý
    • 1
      špetka sůl Může být
    • ovoce
    • drobenka
    • 1
      kelímek jogurt 1/2 většího (po 250 g)
    • citronová kůra Může být

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady smícháme v míse na hustější těsto (je-li moc husté, přidáme trochu jogurtu). Vylijeme na plech, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou (nebo pokryjeme papírem na pečení) a rozprostřeme. Dále je to klasika. Těsto poklademe ovocem (švestky, meruňky, borůvky, třešně, jablková povidla a tvaroh apod.) a posypeme sladkou drobenkou. Upečeme v mírně vyhřáté troubě.
2
Na rozdíl od kynutého koláče můžeme jíst ještě teplé, zažívací potíže z čerstvého kynutého těsta nám nehrozí. Skvělá varianta jsou švestky, které pod drobenku posypeme trochou hotové, ale suché makové nápně (nebo mletým mákem s cukrem).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jenny | 4. 12. 2016 12:19

    Myslím, že by to mohlo být tím, že se olej přidává do těsta, až je všechna tekutina vstřebaná v mouce, tedy na konec, ale nevím, třeba jste to tak dělala. Prostě se někdy podaří z pečení leda ;-) cos.

  • VERA HAMPLOVA | 13. 3. 2016 13:35

    :-) 22 <3

  • Vlaďka | 6. 4. 2014 18:53

    ahoj rozhodně to mpůže být moukou. Někdy se to prostě stane.

  • allena89
    allena89 | 14. 2. 2014 12:33

    Naprosto famózní koláč. Dělala jsem s tvarohem a borůvkami, cukr jsem přidala a bylo to papáníčko. Navíc rekordně rychlý na přípravu.

  • Petra | 15. 11. 2011 15:00

    Zdravím :-) chtěla jsem se vás zkušených zeptat, proč se mi každá buchta( piškotová, litá, třená, hrnková,..., do které dám ovoce a popřípadě nahoru drobenku naprosto zdrcne? Už si nevím rady a jsem z toho už fakt naštvaná :-( Zkoušela jsem ovoce obalit v ořechách, mouce,.. a pak dát na těsto, ale vždycky stejný výsledek:-( Jediná, která mi nabyde hezky je kynutá,.. Děkuji předem za odpověď a pěkný den :-)

  • Camelka | 4. 11. 2011 09:48

    Výborná a nenáročná buchtička.... dííííky :-)

  • Petra | 24. 6. 2011 16:04

    "Di" - super recept. Kolac nesthl ani vychladnout :-)

  • thellma | 6. 4. 2011 23:52

    vyzkoušeno s cukrem, dobré

  • Di - | 10. 10. 2009 07:17

    Tak to je super! Doufám, že bude jogurtový koláč u Vás patřit ke stálicím. Já mám tahle těsta "liné hospodyně" moc ráda. Ne že bych neuměla kynuté těsto, ale přece jen to je více práce a musí se čekat, až vykyne. Zdravím...

  • Petra V. | 10. 10. 2009 07:12

    "Di" dekuji moc za radu a recept. Dnes jsem zkusila Vas recept z cukrem a kolac se povedl. Neverila bych, jak muze byt jogurtove testo tak krehke, stavnate a lahodne.... Nedokazu si vysvetlit, kde jsem udelala chybu u receptu bez cukru....Ale asii jak pisete Vy, tak holt nekdy se proste stane, ze testo nevyskoci...... Jeste jednou dekuji a preji hezky den.

  • Di - | 8. 10. 2009 07:39

    Petro, to je mi líto, že Vám to nevyšlo. Kde se stala chyba však nedokážu říci. Já peču koláče z různých jogurtových těst a vždycky to vyjde. Fakt ovšem je, že když děláte těsto bez cukru, tak vyskočí o trochu méně. Někdy se prostě stane, že koláč s práškem (nebo i s kvasnicemi) nevyskočí. Zkuste možná jogurtové těsto sladké, to by se snad mohlo povést. Já dávám 1 velký kelímek jogurtu o váze 1/2 kg, stejný kelímek polohrubé mouky, půl kelímku cukru, 2 vejce, prášek do pečiva. Můžete udělat i koláč z drobenky s jogurtem:2 hrnky (o velikosti cca 3 dl) polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru včetně vanilkového, 1/2 másla nebo Hery, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, mléko nebo jogurt dle podle potřeby, aby těsto bylo možné lít a roztírat. Snad se příště povede, držím palce.

  • Petra V. | 7. 10. 2009 22:02

    Nechtela jsem predchozim prispevkem rici, ze recept je spatny, ale pouze pozadat o radu zkusenejsi....., protoze opravdu nevim, kde jsem udelala chybu... Jeste mohu podotknout, ze jsem v U.S.A, ale polohrubou i hrubou ceskou mouku mam a bily jogurt jsem koupila od DANONE (All Natural), takze suroviny jsou take kvalitni...... Dekuji za rady a preji hezky den. PS. Mrzi me, ze me jogurtove testo takto zklamalo....

  • Petra V. | 7. 10. 2009 21:53

    Dobry den. Tak jsem chtela prvne zkusit kolac z jogurtoveho testa. Koukala jsem zde na spousty receptu, cetla si komentare lidi a na konec jsem si vybrala tento recept a dle toho take kolac upekla.... Nejsem uplny zacatecnik. Nejaky ten dort, zaviny, apod... delam bezne....., tak jsem nepochopila, proc z kolace vzeslo to, co vzeslo... Byl naprosto srazeny, vubec nevyskocil, proste uslapane testo se svestkami a drobenkou..... Dala jsem vse presne dle receptu. Musela jsem dat vice jogurtu, testo bylo moc huste.... (dale jsem asi 500g, v receptu je 375g), pote jsem dala jak je psano 250g hrube a 250g polohrube, 125ml oleje, 2 cela vejce, prasek do peciva, citr. kuru i spetku soli..... To vse jsem poradne promichala a vylila na pekac, pokladla ovocem a posypala drobenkou. Proste klasika. Kolacu klasickych bez jogurtu, jsem delala uz spousty a vzdy z nich byl dobry kolac s ovocem... Muze mi nekdo poradit, co jsem udelala spatne, ze kolac takto dopadl??? Pekla jsem tak na cca 170-180 C.

  • Ivana | 7. 2. 2007 16:36

    Moc dobrý, přidávám do oblíbených.

  • Michaela Smutna | 30. 9. 2006 21:53

    Tento koláč máme moc rádi. Do drobenky přidávám skořici nebo mletý badyán a krásně to provoní celý byt :-)

  • Simča Sládková | 28. 9. 2006 15:43

    Mám úplně stejný recept (jen tam mám 1 kelímek jogurtu a 1/2 kelimku mléka), ale v původním receptu byl i 1 kelímek cukru. Zdálo se nám to hodně sladké, tak dávám 1/2 a koukám, že jde i bez cukru.... Tím lépe:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Drobenka Hrubá mouka Jogurt Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
17
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný
Jablečné nebo hruškové…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Jogurtový koláč
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč II.
Jogurtový koláč II.
Jogurtový koláč s rebarborou
Jogurtový koláč s rebarborou
Jogurtový koláč s tvarohem
Jogurtový koláč s tvarohem
Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem
Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem
  • Recepty.cz
  • Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact