• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml vlažná voda Nebo mléko
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička kmín Celý

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
2
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka. Já dávám péct na tmavou kůrku.
3
Chléb je moc dobrý, jen se po něm zapráší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:30

    Jitka, múky miešam. Máme radi celozrnné a tmavé chleby. Dávam pšeničnú hladkú múku, ale vždy miešam s pohánkovou ( tá sa mi osvedčila veľmi dobre ), celozrnnou, ryžovou, ražnou alebo kukuričnou múkou ( múkou, nie krupicou ). Múky miešam tak do hmotnosti 750 g na veľký chlebík, viac nie. Teraz som objednala v mlyne cez internet múky, medzi nimi aj pšeničnú a ražnú, ale chlebovú múku. Som zvedavá, aký bude chlieb z chlebovej múky, či v tom bude rozdiel oproti hladkej múke.Dávam cca 450 g hladkej pšeničnej a 250-300 g ostatných múk. A ak môžem poradiť, včera som prvýkrát piekla so zemiakmi, a asi pri tom zostanem. S trochou zemiakov nám ten chlieb chutí úžasne.

  • Jitka Malinová | 7. 2. 2008 10:03

    Mě by zajímalo, z jaké mouky pečete paní Terezo. Protože na SPRINT já peču třeba francouzský chléb, který je jen z hladké mouky. Celozrnný chleba peču na KLASIK. Děkuji za odpověď.

  • Hospodyňka | 7. 2. 2008 08:27

    Díky paní Terezo, já si nebyla jistá, teď už budu taky používat čerstvé droždí do všech receptů na chleba a tím pádem rychlý program. Odložený start nemá cenu, jakmile jede takové to dohřívání po dopečení, chleba je docela vysušený. A horký chleba není zrovna to pravé ořechové. Odložený start je používám třeba na kynuté těsto, nasypat do pekárny, jít na zahrádku a odpoledne se vrátit a těsto na koláč-závin-buchty je hotové.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 17:07

    Hospodyňka, prvýkrát som piekla na programe KLASIK, potom na programe SPRINT. Chcela som odskúšať všetky programy, ale po použití programu SPRINT som pri ňom zostala, pretože ako píšete, je to časový rozdiel. Sprint sa nedá predprogramovať na pečenie s časovým odstupom, ale pečiem chlieb vtedy, keď som doma, ráno chlieb nepotrebujem. Raz som predprogramovala, tak som musela použiť KLASIK. Chcela som to vyskúšať. Droždie používam vždy čerstvé, na 1 chlieb dávam 1/3 kocky ( 40 g ), takže kocku mám na 3x. Prvý raz som dala 1/2 kocky droždia podľa jedného receptu a bolo to veľa. cesto rýchlo vykyslo a potom trocha spadlo a ostal taký nepekný okraj, keď pozriete fotku pri recepte Výživný chléb pro domáci pekárnu, tak to uvidíte. Chlieb bol výborný, len ten okraj sa mi nepáčil, odvtedy dávam tú tretinku a stačí to. Na všetky chleby, aj tie sladké, aj zemplínsky koláč som použila čerstvé droždie. Kúpim si 2, 3 kocky naraz a držím v chladničke na dvierkach. Vydrží zabalené dlho.

  • Hospodyňka | 6. 2. 2008 14:32

    Paní Terezo, myslím že jste to někde psala, ale nemůžu to najít: pečete všechny chleby s čerstvým droždím a tudíž na program sprint? To by mě lákalo, je přece jenom rozdíl péct 3 a půl hodiny nebo jen 2. Já na rychlý program peču je "Chlebík z pekárny na rychlo", v jiných receptech si nejsem jistá zda pouhá výměna sušeného droždí za čerstvé stačí k rychlému programu...

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:28

    Katka, ja som piekla na ETE Siesta, program Sprint, ten je 1:58.

  • Kateřina Sprušanská | 5. 2. 2008 20:50

    chtěla bych vědět jak dlouho se peče na tom základním programu basic - já ho na ETA HARMONY nemám, je tam klasit 3,30 hod. anebo 1,58 sprint zatím jsem pekla pouze z kupovaných směsí . díky za info

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 13:18

    Chlebík je veľmi dobrý, zdá sa mi, že je chlieb lepší s jogurtom. Je aj po 2 dňoch jemný, vláčny a chutný. Robila som presne podľa receptu, akurát som použila čerstvé droždie. Dávam 1, škoda, že možno len raz :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Vlažná voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný cop

Plněný cop

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

130
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
80
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Karamelový  krém
Karamelový krém
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Marek Ztracený rok po smrti otce: Splněná přání mámě a vánoční gesto pro tátu

Marek Ztracený rok po smrti otce: Splněná přání mámě a vánoční gesto pro tátu

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
Jogurtový chlebík
Jogurtový chlebík
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact